r
Nosalty Logó

Kisvakondos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Kisvakondos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tepsiben sült tésztához

A krémhez

A 26-os átmérőjű tortaformában készült tésztához

A díszítéshez

Összesen 1312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tepsiben sült tésztához

A krémhez

A 26-os átmérőjű tortaformában készült tésztához

A díszítéshez

Összesen 15705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tepsiben sült tésztához

A krémhez

A 26-os átmérőjű tortaformában készült tésztához

A díszítéshez

Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.9 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 1312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.1 g

Zsír

  • Összesen
    697.3 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    299 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    182 g
  • Koleszterin
    1628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7887.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    1989 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    3054 mg
  • Nátrium
    1990 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2171.4 g
  • Cukor
    1109 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    957.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    663 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    1428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6073 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    4296 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2396 micro
Összesen 15705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tepsiben sült tésztához

A krémhez

A 26-os átmérőjű tortaformában készült tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tepsiben sült tésztához

  1. Tészta:
  2. Egy tepsit kikenünk, lisztezünk.
  3. Egy keverőtálba öntjük a margarint, robotgéppel belekeverjük a cukrokat és a sót, felolvadásig.
  4. A tojásokat egyenként hozzákeverjük.
  5. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a margarinos keverékhez adjuk.
  6. Ha az állaga megkívánja, lehet 1-2 kanál tejet is beletenni.
  7. A tésztát elfelezzük, az egyik részbe belekeverjük a kakaót. Ha szükséges, 1 kanál tejet is tehetünk bele.
  8. A tepsibe beleöntjük először a világos tésztát, majd a kakaósat is kupaconként rátesszük.
  9. Az alaposan lecsepegtetett gyümölcsöt ráterítjük, és a 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tűpróba!
  10. Krém:
  11. Elkészítjük a gyümölcslé, tej keverékével a pudingot, és hagyjuk hűlni.
  12. A margarint kikeverjük a cukrokkal, sóval majd a kihűlt pudinggal jól kikeverjük.
  13. A kihűlt tésztát egy megfelelő méretű tálcára tesszük, félbevágjuk, és megkenjük a krémmel. Kívülről is vékonyan megkenjük. Keveset hagyjunk a roletti "ragasztásához".
  14. 26-os átmérőjű tortalap és krém hozzá:
  15. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és kicsit bekenjük.
  16. A hozzávalókat az előző tészta sorrendjében elkészítjük, és 170 fokon kb. 30 percig sütjük. Tűpróba! A formában hagyjuk kihűlni.
  17. A krémhez valókat az előző krém szerint elkészítjük.
  18. A kihűlt tésztát félbevágjuk, és megkenjük a krémmel, de maradjon kívülre is egy kevés.
  19. Mindkét tortát javasolt egy éjszakára a hűtőbe tenni.
  20. Összeállítás:
  21. Másnap a kerek tortából kivágunk egy akkorát, amekkorára a "dombot" szeretnénk. Ezen lesz a Kisvakond.
  22. A maradék tésztából szép formára igazítjuk a dombocskát, és a nekünk tetsző helyre tesszük, majd vékonyan bekenjük a maradék krémmel.
  23. A rolettiket kettétörve a nagyobb torta oldalára "ragasztjuk" végig.
  24. Marcipánból készítünk néhány "kertecskét" és virágokat, majd rátesszük. A figurákat is szépen elrendezzük.
  25. A kimaradt helyeket és az egész tortát beszórjuk a tortadarával.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2354
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Ajánló

Gyerekeknek alkalomra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az unokám 2 éves szülinapjára készítettem, mert imádja a Kisvakondot. Sokat gondolkodtam, hogy milyen is legyen, aztán megszületett az én "Vakis" tortám. A tésztája egy  Dunahullám recept alapján készült. Kicsit hosszú lett a recept, de igazából csak azért, mert próbáltam részletesen leírni. Egyébként nagyon egyszerű elkészíteni. A figurák sem nehezek, de én idő hiány miatt néhányat vettem most, ez az igazság.

Hozzávalók

A tepsiben sült tésztához

A krémhez

A 26-os átmérőjű tortaformában készült tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...