r
Nosalty Logó

Kínai sertéskaraj á la Anyóca

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Kínai sertéskaraj á la Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sertéskarajhoz

A körethez

Összesen 980 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sertéskarajhoz

A körethez

Összesen 7837 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sertéskarajhoz

A körethez

Összesen 189 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2245.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2824 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 980 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    388.7 g

Zsír

  • Összesen
    522 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    265 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    1300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17964 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    527 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    4440 mg
  • Nátrium
    11967 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2751.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    949 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 7837 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    549 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A sertéskarajhoz

A körethez

Elkészítés

A sertéskarajhoz

  1. Jénaiba teszünk 3 ek olívaolajat, rá a felkockázott vöröshagyma fele, a picire vágott fokhagyma fele, rá a felcsíkozott bacon fele, rá a 9 szelet kivert rövidkaraj, sózva, borsozva, a fele curryvel megszórva.
  2. Erre jön a paradicsomsűrítmény, és a felkockázott ananász darabok, rá a másik fele a vöröshagyma kockáknak, a fokhagymának.
  3. Erre kerül a 9 szelet kivert sertéskaraj, sózva, borsozva, curryvel ízesítve.
  4. Meglocsoljuk 2 ek olívolajjal, és rátesszük a bacon másik felét, majd a világos és sötét szójaszósz jön.
  5. A jénait a fedelével letakarjuk, és sütőbe tesszük, 70-80 percig pároljuk, főzzük a sütő középső rácsán.
  6. Egy másik jénaiba teszünk 3 ek olajat, a mosott rizs, rá az ételízesítő, a kurkuma, bőven meglocsoljuk forró vízzel, hogy ellepje, és kb 50 percig pároljuk, majd kikapcsolva, a sütőben hagyva kb. 8-10 percig hagyjuk kiperegni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6053
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 17.

Ajánló

Mindenki a saját maga verzióját ismeri, szereti, próbáljátok ki, ha ízlik, örülök, akinek nem, az ízlése szerint változtasson rajta, hozzávalókból, ízesítésből. Én a savanyú uborkát ajánlom kísérőül. Aki szereti, hagyja vastagabbra a húst, és többől is lehet készíteni, a bacont is lehet csökkenteni.Ízlés kérdése az egész.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai sertéskaraj á la Anyóca
Éva-Anyóca 350 recept

Most a kínai ízesítési módot kipróbáltam, az én, illetve család ízlése szerint a sertéshúson. Fel is lett turbózva, ahogy mi szeretjük, és gondolom, hogy a kínaiba is, lehet találni ilyen alapanyagokat. Mindenesetre sertéshúsból ilyen ízekkel még nem készítettem ételt, és a próba sikerült. Ehhez viszont, most rizst tálaltam, nagyon illett hozzá. Az uborka megadta a savanyú ízt, nagyon jól esett az egész, együtt. Ennyi a történet.

Hozzávalók

A sertéskarajhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...