r
Nosalty Logó

Kínai sertéskaraj á la Anyóca

0,0

0 ÉRTÉKELÉS20 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Kínai sertéskaraj á la Anyóca
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sertéskarajhoz

A körethez

980
Kalória
48.6g
Fehérje
46.8g
Szénhidrátok
65.2g
Zsír
343.9g
Víz
162.5g
Koleszterin
2.7g
Rost
8.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sertéskarajhoz

A körethez

Összesen 980 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sertéskarajhoz

A körethez

Összesen 7837 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sertéskarajhoz

A körethez

Összesen 189 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2245.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    343.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2824 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 980 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    388.7 g

Zsír

  • Összesen
    522 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    265 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    1300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17964 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    527 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    4440 mg
  • Nátrium
    11967 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    2751.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    949 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 7837 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    549 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

A sertéskarajhoz

  1. Jénaiba teszünk 3 ek olívaolajat, rá a felkockázott vöröshagyma fele, a picire vágott fokhagyma fele, rá a felcsíkozott bacon fele, rá a 9 szelet kivert rövidkaraj, sózva, borsozva, a fele curryvel megszórva.
  2. Erre jön a paradicsomsűrítmény, és a felkockázott ananász darabok, rá a másik fele a vöröshagyma kockáknak, a fokhagymának.
  3. Erre kerül a 9 szelet kivert sertéskaraj, sózva, borsozva, curryvel ízesítve.
  4. Meglocsoljuk 2 ek olívolajjal, és rátesszük a bacon másik felét, majd a világos és sötét szójaszósz jön.
  5. A jénait a fedelével letakarjuk, és sütőbe tesszük, 70-80 percig pároljuk, főzzük a sütő középső rácsán.
  6. Egy másik jénaiba teszünk 3 ek olajat, a mosott rizs, rá az ételízesítő, a kurkuma, bőven meglocsoljuk forró vízzel, hogy ellepje, és kb 50 percig pároljuk, majd kikapcsolva, a sütőben hagyva kb. 8-10 percig hagyjuk kiperegni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Most a kínai ízesítési módot kipróbáltam, az én, illetve család ízlése szerint a sertéshúson. Fel is lett turbózva, ahogy mi szeretjük, és gondolom, hogy a kínaiba is, lehet találni ilyen alapanyagokat. Mindenesetre sertéshúsból ilyen ízekkel még nem készítettem ételt, és a próba sikerült. Ehhez viszont, most rizst tálaltam, nagyon illett hozzá. Az uborka megadta a savanyú ízt, nagyon jól esett az egész, együtt. Ennyi a történet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!