r
Nosalty Logó

Kínai bambuszrüggyel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
sauer.kirsche
Kínai bambuszrüggyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A fűszerezéshez

Összesen 359 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A fűszerezéshez

Összesen 1438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A fűszerezéshez

Összesen 66 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2237 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    1624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1404 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    1824 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 359 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8947.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1620 mg
  • Nátrium
    6497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1682 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    454 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5616 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    7297 micro
  • Lut-zea
    1825 micro
Összesen 1438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    332 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A fűszerezéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A husit nem kell bepácolni, csíkozzuk fel, és kezdjük el pirítani, közben nyakon önthetjük 2 ek. szójaszósszal és 1 ek ketchuppal, ezt picit rákaramellizálhatjuk... Hmm.
  2. Egy méretes wokba dobáljuk bele sorban a hozzávalókat. Perszse vékonyra cikkezve. Újhagyma, hagyma, gomba, káposzta, gyömbér. Ezeket lefedve, kevergetve pároljuk, míg a hagyma megfelelően összeesik.
  3. Most keverjük össze a két serpenyő tartalmát, dobjuk bele a paprikát is és a bambuszrügyet,s jön a kreatív része: mehet bele jó sok szójaszósz (pl. 8 ek), ketchup, bor, almaecet, mindenféle finom fűszer - nem szabad takarékoskodni,só bors.
  4. 5-7 percig rotyogtatjuk, és készen is van. Rizstésztával - hiányában spagetti tésztával - tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6762
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai bambuszrüggyel
sauer.kirsche 12 recept

Végre megcsináltam az urológia vizsgámat is. Böngésztem a recepteket, de egyik sem volt az igazi. Az egészséges életmódra való törekvésem folytán nem szerettem volna keményítővel elrontani ezt az amúgy hihetetlenül vitamindús és reform ételt - és nem is bánom, hogy nem lett olyan ragadós. A barátom kapott mellé tésztát is, de diéta idején teljes értékű fogás lehet tészta nélkül. Dobáltam bele mindent, ami volt itthon, s nagyon fincsi lett a végeredmény. Szólok: csíp.

Hozzávalók

A húshoz

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...