Kettő az egyben sajttortás répatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lurpak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
Répatorta alap
-
21g finomliszt76 kcal
-
8g dió55 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g dió33 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
3 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
21g sárgarépa8 kcal
-
17g nádcukor63 kcal
Sajttortás réteg
-
33g mascarpone135 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
3 kcal
-
10 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
Mascarponés vajkrém
-
17g mascarpone67 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Összesen
703
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
Répatorta alap
-
250g finomliszt910 kcal
-
100g dió654 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g dió392 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
180g vaj1291 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
200g nádcukor760 kcal
Sajttortás réteg
-
400g mascarpone1616 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
114 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Mascarponés vajkrém
-
200g mascarpone808 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
Összesen
8434
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
Répatorta alap
-
10.5g finomliszt38 kcal
-
4.2g dió28 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g dió17 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
7.6g vaj54 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
10.5g sárgarépa4 kcal
-
8.4g nádcukor32 kcal
Sajttortás réteg
-
16.8g mascarpone68 kcal
-
3.4g tejföl7 kcal
-
4.2g porcukor16 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
9.3g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
Mascarponés vajkrém
-
8.4g mascarpone34 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
Összesen
357
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 357 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 645 micro
-
β-karotin 1574 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
703
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.4 g
Zsír
-
Összesen 611.9 g
-
Telített zsírsav 178 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 92 g
-
Koleszterin 1867 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4954.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 930 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 410 mg
-
Foszfor 1907 mg
-
Nátrium 1462 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 614.3 g
-
Cukor 361 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 603.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4281 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 440 micro
-
Kolin: 1173 mg
-
Retinol - A vitamin: 2383 micro
-
α-karotin 7736 micro
-
β-karotin 18884 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2337 micro
Összesen
8434
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 326 micro
-
β-karotin 795 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
357
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Répatorta alap
-
250 g finomliszt
-
1 kk sütőpor
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
1.5 tk fahéj
-
1 kk gyömbérpor
-
0.5 kk szerecsendió
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojás
Sajttortás réteg
-
400 g mascarpone
-
4 ek tejföl
-
100 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek étkezési keményítő
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
1 narancsból nyert narancshéj
Mascarponés vajkrém
Elkészítés
Répatorta alap
- A répatortás alaphoz egy nagy tálban kihabosítjuk a nádcukrot a puha vajjal, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
- Ezután összekeverjük a liszttel, a fűszerekkel (fahéj, szerecsendió, gyömbér), a darált dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral és egy csipet sóval.
- Hozzáborítjuk a reszelt répát és a durvára vágott diót is, majd ezzel alaposan összeforgatjuk.
- A kész masszát egy 24 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és elegyengetjük.
Sajttortás réteg
- A sajtkrémes réteghez a mascarponét a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, egy narancs reszelt héjával és a keményítővel simára keverjük.
- Majd egyenként hozzákeverjük az egész tojásokat.
- Egy krémes, egynemű, nem túl sűrű masszát kell kapnunk, amit a répatortás alap tetejére kanalazunk.
- Egy kis kanállal picit összekavarjuk, hogy miután megsült, márványos legyen.
- 170 fokra előmelegített sütőben (ha van, légkeverésen) másfél óra alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Mascarponés vajkrém
- A mascarponés vajkrémhez a puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a sajtkrémet és egy fél citrom reszelt héját. Ha túl lágy lenne, tegyük húsz percre a hűtőbe dermedni.
- A kész krémet a kihűlt torta tetejére halmozzuk, és elegyengetjük. Kedvünk szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 12439
- Feltöltés dátuma: 2021. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Lurpak
22 recept
Húsvéti sütemények után böngésztek, de nem találjátok az igazit? Íme egy szuper tortarecept, amitől a szavatok is eláll. Gyorsan összeállítható, gazdag ízvilágú, szaftos, mégis könnyed – ez nem más, mint a sajttortás répatorta, két hagyományos kedvenc találkozása. A répatorta fűszeres és kiadós, a sajttorta krémes és lágy. Ez a páros új szintre emeli a klasszikus torták jelentését. Mindenképp próbáljátok ki, garantált siker lesz!