r
Nosalty Logó

"Kéttányéros" palócleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
"Kéttányéros" palócleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

675
Kalória
27.4g
Fehérje
30.4g
Szénhidrátok
50.1g
Zsír
775.3g
Víz
131.4g
Koleszterin
6.4g
Rost
9.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 675 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2696 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    775.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1305 micro
  • β-karotin
    3326 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 675 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    200.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3616.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    3101.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2266 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    5221 micro
  • β-karotin
    13304 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2204 micro
Összesen 2696 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket és a húst előkészítjük, feldaraboljuk.
  2. Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, majd megpároljuk a hagymát, a paradicsomot és a paprikát. Hozzáadjuk a báránycombot, a fokhagymát, sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük, és a húst fehéredésig pirítjuk.
  3. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, ügyelve arra, nehogy leégjen, és felhúzzuk kb. 2 dl vízzel. Beledobjuk a babérlevelet, és lefedjük, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Miután "összeállt" az alap, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, fedőt visszahelyezzük, és tovább főzzük.
  5. Jöhet a felkockázott krumpli, sárgarépa, fehérrépa, zöldbab. Amíg a zöldségek puhulnak, elkészítjük a habarást.
  6. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverünk, egy merőkanálnyi levest is hozzáadunk óvatosan, gyors kavarás mellett, majd az egészet csurgatva visszaöntjük a levesbe. (Az utolsó lépésnél fontosak a finom, de határozott mozdulatok.)
  7. Ha a zöldségek megpuhultak, beleszórjuk a felaprított kaprot, még egy pár percet főzzük, majd tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 70 perc

A legenda szerint, amikor Mikszáth Kálmán először kóstolta a palóclevest, annyira ízlett neki, hogy azonnal két tányérral is szedett belőle. A történet több mint 100 éves, ahogy ez a recept is:

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!