"Kéttányéros" palócleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
40g sárgarépa15 kcal
-
38g burgonya22 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
63g zöldbab17 kcal
-
125g bárányhús334 kcal
-
13g sertészsír113 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
425g víz0 kcal
Összesen
675
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
160g sárgarépa58 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
250g zöldbab68 kcal
-
500g bárányhús1335 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1700g víz0 kcal
Összesen
2696
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
4.3g sárgarépa2 kcal
-
4.1g burgonya2 kcal
-
2.4g fehérrépa2 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4.9g kapor2 kcal
-
2.7g paradicsom0 kcal
-
2.7g paprika0 kcal
-
6.8g zöldbab2 kcal
-
13.6g bárányhús36 kcal
-
1.4g sertészsír12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5.4g tejföl11 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
46.1g víz0 kcal
Összesen
72
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 904.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 775.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 566 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1305 micro
-
β-karotin 3326 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 551 micro
Összesen
675
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.5 g
Zsír
-
Összesen 200.5 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 526 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3616.7 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 930 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 407 mg
-
Foszfor 1439 mg
-
Nátrium 671 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 3101.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2266 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 319 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 151 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 598 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 5221 micro
-
β-karotin 13304 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 2204 micro
Összesen
2696
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 142 micro
-
β-karotin 361 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 70 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db sárgarépa
-
15 dkg burgonya
-
1 közepes db fehérrépa
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 csokor kapor
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db paprika
-
25 dkg zöldbab
-
50 dkg bárányhús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
2 dl tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
-
1.7 l víz
Elkészítés
- A zöldségeket és a húst előkészítjük, feldaraboljuk.
- Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, majd megpároljuk a hagymát, a paradicsomot és a paprikát. Hozzáadjuk a báránycombot, a fokhagymát, sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük, és a húst fehéredésig pirítjuk.
- Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, ügyelve arra, nehogy leégjen, és felhúzzuk kb. 2 dl vízzel. Beledobjuk a babérlevelet, és lefedjük, hogy az ízek összeérjenek.
- Miután "összeállt" az alap, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, fedőt visszahelyezzük, és tovább főzzük.
- Jöhet a felkockázott krumpli, sárgarépa, fehérrépa, zöldbab. Amíg a zöldségek puhulnak, elkészítjük a habarást.
- A tejfölt a liszttel csomómentesre keverünk, egy merőkanálnyi levest is hozzáadunk óvatosan, gyors kavarás mellett, majd az egészet csurgatva visszaöntjük a levesbe. (Az utolsó lépésnél fontosak a finom, de határozott mozdulatok.)
- Ha a zöldségek megpuhultak, beleszórjuk a felaprított kaprot, még egy pár percet főzzük, majd tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 625
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 357403
- Feltöltés dátuma: 2017. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1499 recept
A legenda szerint, amikor Mikszáth Kálmán először kóstolta a palóclevest, annyira ízlett neki, hogy azonnal két tányérral is szedett belőle. A történet több mint 100 éves, ahogy ez a recept is: