Kétsajtos paradicsomos gnocchi
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
hozzávalók a gnocchihoz
-
100g burgonya58 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
1g só0 kcal
-
31 kcal
-
22g tojás28 kcal
hozzávalók a szószhoz
-
3g olívaolaj28 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
34 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
20g spenót3 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
Összesen
552
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
hozzávalók a gnocchihoz
-
500g burgonya289 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
6g só0 kcal
-
40g parmezán sajt157 kcal
-
110g tojás138 kcal
hozzávalók a szószhoz
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
168 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
125g mozzarella374 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
2763
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
hozzávalók a gnocchihoz
-
23.9g burgonya14 kcal
-
14.3g finomliszt52 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.9g parmezán sajt7 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
hozzávalók a szószhoz
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
33.4g passzírozott paradicsom8 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.4g habtejszín7 kcal
-
4.8g spenót1 kcal
-
6g mozzarella18 kcal
-
2.4g parmezán sajt9 kcal
Összesen
133
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2468.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 416 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 1511 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 262.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1206 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 19453 micro
-
Lut-zea 1906 micro
Összesen
552
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.7 g
Zsír
-
Összesen 96.6 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 576 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12343.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 2080 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 404 mg
-
Foszfor 2087 mg
-
Nátrium 7553 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 352.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1310.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1196 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 128 micro
-
K vitamin: 392 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 493 mg
-
Retinol - A vitamin: 690 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6029 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 97265 micro
-
Lut-zea 9530 micro
Összesen
2763
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 588.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 360 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4641 micro
-
Lut-zea 455 micro
Összesen
133
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
hozzávalók a gnocchihoz
-
50 dkg burgonya
-
1 teáskanál só
-
40 g parmezán sajt
-
2 db tojás
hozzávalók a szószhoz
-
2 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 tk chilipehely
-
2 teáskanál bazsalikom
-
2 teáskanál oregánó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl habtejszín
-
10 dkg spenót
-
125 g mozzarella
-
50 g parmezán sajt
Elkészítés
hozzávalók a gnocchihoz
- A burgonyát héjában, enyhén sós vízben nagyjából fél óra alatt puhára főzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomó segítségével egy nagy keverőtálba törjük.
- Hozzákeverjük a lisztet és a sót, majd a tojásokat, valamint a reszelt parmezánt, és összegyúrjuk.
- A tésztát belisztezett deszkán nagyjából 1,5 cm vékonyra nyújtjuk, és 4-6 cm széles csíkokra vágjuk.
- A tésztacsíkokat egyesével rudakká sodorjuk, majd 1,5-2 centiméteres darabokra vágjuk. Ezután egy villát lefelé fordítunk, és a domború oldalán végiggördítjük a pici kis tésztakatonákat - ettől kapják meg jellegzetes csíkjaikat.
- Egy nagy lábasban vizet forralunk, és több adagban kifőzzük benne a gnocchit.
hozzávalók a szószhoz
- Egy kisebb lábosban olajat melegítünk, majd rádobjuk a vöröshagymát, kicsivel később pedig a fokhagymát is, és üvegesre pároljuk őket.
- Hozzákeverjük a chilipelyhet, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal. Sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval fűszerezzük, és folyamatos kevergetés mellett pár percet rotyogtatjuk.
- Hozzáadunk fél deci tejszínt (ettől lesz igazán tökéletes színe), majd a bébispenótot, és kis lángon addig főzzük még, amíg a spenót össze nem esik.
- Egy sütőbe való tálat olajjal kikenünk, majd beletesszük a gnocchit. Ráöntjük a paradicsomszószt, és összekeverjük.
- A tetejére jön a mozzarella, valamint ráreszelünk egy adag parmezánt is, majd 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 436
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 48448
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 04.
Receptkategóriák
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A gnocchiban nem csak az íze fantasztikus (persze az a leginkább), hanem az is, hogy házilag is viszonylag könnyen el tudjuk készíteni, nem igényel semmilyen extra konyhai gépet, csak egy kis türelmet.