r
Nosalty Logó

Kétsajtos paradicsomos gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Kétsajtos paradicsomos gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a szószhoz

Összesen 552 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a szószhoz

Összesen 2763 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a szószhoz

Összesen 133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2468.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1206 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    19453 micro
  • Lut-zea
    1906 micro
Összesen 552 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.7 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12343.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    2080 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    2087 mg
  • Nátrium
    7553 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1310.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6029 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    97265 micro
  • Lut-zea
    9530 micro
Összesen 2763 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4641 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a szószhoz

Elkészítés

hozzávalók a gnocchihoz

  1. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben nagyjából fél óra alatt puhára főzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomó segítségével egy nagy keverőtálba törjük.
  2. Hozzákeverjük a lisztet és a sót, majd a tojásokat, valamint a reszelt parmezánt, és összegyúrjuk.
  3. A tésztát belisztezett deszkán nagyjából 1,5 cm vékonyra nyújtjuk, és 4-6 cm széles csíkokra vágjuk.
  4. A tésztacsíkokat egyesével rudakká sodorjuk, majd 1,5-2 centiméteres darabokra vágjuk. Ezután egy villát lefelé fordítunk, és a domború oldalán végiggördítjük a pici kis tésztakatonákat - ettől kapják meg jellegzetes csíkjaikat.
  5. Egy nagy lábasban vizet forralunk, és több adagban kifőzzük benne a gnocchit.

hozzávalók a szószhoz

  1. Egy kisebb lábosban olajat melegítünk, majd rádobjuk a vöröshagymát, kicsivel később pedig a fokhagymát is, és üvegesre pároljuk őket.
  2. Hozzákeverjük a chilipelyhet, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal. Sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval fűszerezzük, és folyamatos kevergetés mellett pár percet rotyogtatjuk.
  3. Hozzáadunk fél deci tejszínt (ettől lesz igazán tökéletes színe), majd a bébispenótot, és kis lángon addig főzzük még, amíg a spenót össze nem esik.
  4. Egy sütőbe való tálat olajjal kikenünk, majd beletesszük a gnocchit. Ráöntjük a paradicsomszószt, és összekeverjük.
  5. A tetejére jön a mozzarella, valamint ráreszelünk egy adag parmezánt is, majd 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 436
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 48448
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 04.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

A gnocchiban nem csak az íze fantasztikus (persze az a leginkább), hanem az is, hogy házilag is viszonylag könnyen el tudjuk készíteni, nem igényel semmilyen extra konyhai gépet, csak egy kis türelmet.

Hozzávalók

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...