r
Nosalty Logó

Kenyérlángos vagy langalló

Kati Mami
Kenyérlángos vagy langalló
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A feltétek és az összeállítás

590
Kalória
19g
Fehérje
59.9g
Szénhidrát
30.7g
Zsír
88.7g
Víz
45.8g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tészta elkészítése

A feltétek és az összeállítás

Összesen 590 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tészta elkészítése

A feltétek és az összeállítás

Összesen 2951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tészta elkészítése

A feltétek és az összeállítás

Összesen 259 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1528.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    88.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 590 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7642 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    5186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    299.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    443.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 2951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A liszteket tálba mérjük, és a közepébe fészket készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és beleöntjük a langyos tejet. Kicsit megkeverjük, és szórunk rá kevés lisztet. Megvárjuk míg felfut.
  2. Hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű kefirt és a sót. Elkezdjük dagasztani, és óvatosan adagoljuk a vizet ha szükséges. Inkább lágy tésztát készítünk. Beledolgozzuk a 2 ek. olajat is.
  3. Ha kész addig hagyjuk pihenni, amíg a sütőt begyújtjuk, és megkenjük a tepsit olajjal.
  4. A sütőlapon olajos kézzel kör alakúra nyomkodjuk a tésztát. Lehet vastagabbra is hagyni, akkor kisebb átmérőjű lesz, ki hogy szereti.
  5. Betoljuk a sütőbe, és elősütjük.

A feltétek és az összeállítás

  1. Mikor már látjuk, hogy szépen kel, és majdnem megsült, akkor kivesszük, és megkenjük a tejföllel vastagon, amibe belenyomtuk a fokhagymát, és kissé meg is sóztuk.
  2. Kirakjuk a tetejét a kolbásszal és a szalonnával.
  3. Rászórjuk a szálakra szedett hagymát, és az újhagymát is, amit felaprítottunk.
  4. Befedjük a reszelt sajttal, és vissza a sütőbe!, 15 perc alatt készre sül.
  5. Szeleteljük, és tálalható. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon szeretjük, kirakodóvásárokon és egyéb ünnepeken, ha kapható, mindig veszünk egy darabot. Gondoltam én is megpróbálom. Mind elfogyott, az utolsó szeleteket tudtam csak lefényképezni.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...