r
Nosalty Logó

Kelt tészta káposztákkal töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Kelt tészta káposztákkal töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 6874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2896.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    2127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 1146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.1 g

Zsír

  • Összesen
    267.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17380.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    483 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2605 mg
  • Nátrium
    12762 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    889.3 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1384.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    983 micro
  • Kolin:
    1179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2175 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    64 micro
  • Lut-zea
    3599 micro
Összesen 6874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba a tészta hozzávalóit tesszük bele, majd a végén a 3 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy kanál cukrot.
  2. Felfuttatjuk,a tálba öntjük.
  3. Jó alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, az összeállásához tegyünk még bele tejet. Liszttel leszórva letakarjuk konyharuhával, és kelni hagyjuk.
  4. Lábasban kisütjük a felkockázott füstölt szalonnát, hozzátesszük a kétféle hagymát, a bacont, majd a kétféle felcsíkozott káposztát.
  5. Ráöntjük az ecetet, borsozzuk, fedő alatt pároljuk puhára, majd az utolsó 10 percben tegyük bele a cukrot, hogy elvegye az ecet erős ízét.
  6. levesszük a fedőt, és lepirítjuk, hogy elfőjön a leve.
  7. Ha a tészta megkelt, három részre vesszük.
  8. Egyenként a kis cipókat kinyújtjuk, és a szélére halmozzuk hosszában a káposztás tölteléket, majd feltekerjük, és a kiolajozott tepsibe tesszük.
  9. Ha mind a hármat feltekertük, lekenjük a felvert tojással, és az előmelegített sütőbe tesszük be, majd kb. 30 perc után kivesszük, és tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6571
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 01.

Ajánló

Akinek van, az tehet bele füstölt sonkát is, azzal még karakteresebb lesz az íze. Ha valaki úgy gondolja, hogy a két káposzta nem fér meg együtt, akkor készítse csak lilakáposztával. Egy pohár finom bor illik mellé. Tálalható tejfellel és sajttal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt tészta káposztákkal töltve
Éva-Anyóca 350 recept

Egy napilapban olvastam a receptet, egy kicsit variáltam rajta. És én bejgli formát alakítottam belőle, nem kifli formákat. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...