Kelt tészta káposztákkal töltve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
167g finomliszt607 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
4g só0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
50g tej28 kcal
-
8g élesztő9 kcal
A töltelékhez
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
67g vöröskáposzta17 kcal
-
50g savanyú káposzta10 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g bacon131 kcal
A tetejére
-
18g tojás23 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
12 kcal
Összesen
1146
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
22g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g élesztő53 kcal
A töltelékhez
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
400g vöröskáposzta99 kcal
-
300g savanyú káposzta57 kcal
-
4g ecet1 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g bors3 kcal
-
200g bacon786 kcal
A tetejére
-
110g tojás138 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
71 kcal
Összesen
6874
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
31g finomliszt113 kcal
-
6.8g tojás9 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
9.3g tej5 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
A töltelékhez
-
6.2g füstölt szalonna41 kcal
-
11.2g vöröshagyma4 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
12.4g vöröskáposzta3 kcal
-
9.3g savanyú káposzta2 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.2g bacon24 kcal
A tetejére
-
3.4g tojás4 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
213
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.2 g
Zsír
-
Összesen 44.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2896.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 434 mg
-
Nátrium 2127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 230.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 363 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 11 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
1146
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 205.1 g
Zsír
-
Összesen 267.2 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1392 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17380.1 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 483 mg
-
Kálcium 1033 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 436 mg
-
Foszfor 2605 mg
-
Nátrium 12762 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 889.3 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 1384.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 675 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 256 mg
-
D vitamin: 270 micro
-
K vitamin: 169 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 983 micro
-
Kolin: 1179 mg
-
Retinol - A vitamin: 493 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2175 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 64 micro
-
Lut-zea 3599 micro
Összesen
6874
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 539.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 396 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
2 ek só
-
2 ek cukor
A töltelékhez
A tetejére
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- Egy tálba a tészta hozzávalóit tesszük bele, majd a végén a 3 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy kanál cukrot.
- Felfuttatjuk,a tálba öntjük.
- Jó alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, az összeállásához tegyünk még bele tejet. Liszttel leszórva letakarjuk konyharuhával, és kelni hagyjuk.
- Lábasban kisütjük a felkockázott füstölt szalonnát, hozzátesszük a kétféle hagymát, a bacont, majd a kétféle felcsíkozott káposztát.
- Ráöntjük az ecetet, borsozzuk, fedő alatt pároljuk puhára, majd az utolsó 10 percben tegyük bele a cukrot, hogy elvegye az ecet erős ízét.
- levesszük a fedőt, és lepirítjuk, hogy elfőjön a leve.
- Ha a tészta megkelt, három részre vesszük.
- Egyenként a kis cipókat kinyújtjuk, és a szélére halmozzuk hosszában a káposztás tölteléket, majd feltekerjük, és a kiolajozott tepsibe tesszük.
- Ha mind a hármat feltekertük, lekenjük a felvert tojással, és az előmelegített sütőbe tesszük be, majd kb. 30 perc után kivesszük, és tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6577
- Feltöltés dátuma: 2010. december 01.
Ajánló
Akinek van, az tehet bele füstölt sonkát is, azzal még karakteresebb lesz az íze. Ha valaki úgy gondolja, hogy a két káposzta nem fér meg együtt, akkor készítse csak lilakáposztával. Egy pohár finom bor illik mellé. Tálalható tejfellel és sajttal is.
Receptjellemzők
Éva-Anyóca
350 recept
Egy napilapban olvastam a receptet, egy kicsit variáltam rajta. És én bejgli formát alakítottam belőle, nem kifli formákat. Érdemes kipróbálni!