r
Nosalty Logó

Kelt tészta káposztákkal töltve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Kelt tészta káposztákkal töltve
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

1146
Kalória
34.2g
Fehérje
148.2g
Szénhidrátok
44.5g
Zsír
230.8g
Víz
232g
Koleszterin
8.8g
Rost
13g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 6874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2896.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    2127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    230.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 1146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.1 g

Zsír

  • Összesen
    267.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17380.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    483 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2605 mg
  • Nátrium
    12762 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    889.3 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    1384.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    983 micro
  • Kolin:
    1179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2175 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    64 micro
  • Lut-zea
    3599 micro
Összesen 6874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba a tészta hozzávalóit tesszük bele, majd a végén a 3 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy kanál cukrot.
  2. Felfuttatjuk,a tálba öntjük.
  3. Jó alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, az összeállásához tegyünk még bele tejet. Liszttel leszórva letakarjuk konyharuhával, és kelni hagyjuk.
  4. Lábasban kisütjük a felkockázott füstölt szalonnát, hozzátesszük a kétféle hagymát, a bacont, majd a kétféle felcsíkozott káposztát.
  5. Ráöntjük az ecetet, borsozzuk, fedő alatt pároljuk puhára, majd az utolsó 10 percben tegyük bele a cukrot, hogy elvegye az ecet erős ízét.
  6. levesszük a fedőt, és lepirítjuk, hogy elfőjön a leve.
  7. Ha a tészta megkelt, három részre vesszük.
  8. Egyenként a kis cipókat kinyújtjuk, és a szélére halmozzuk hosszában a káposztás tölteléket, majd feltekerjük, és a kiolajozott tepsibe tesszük.
  9. Ha mind a hármat feltekertük, lekenjük a felvert tojással, és az előmelegített sütőbe tesszük be, majd kb. 30 perc után kivesszük, és tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8

Egy napilapban olvastam a receptet, egy kicsit variáltam rajta. És én bejgli formát alakítottam belőle, nem kifli formákat. Érdemes kipróbálni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!