r
Nosalty Logó

Kelt almás pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Kelt almás pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

655
Kalória
10.9g
Fehérje
104.8g
Szénhidrátok
22.3g
Zsír
221.8g
Víz
78.2g
Koleszterin
8.2g
Rost
41.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 655 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3935 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 160 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    221.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 655 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.6 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    1330.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    951 micro
Összesen 3935 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát megtisztítjuk, csumáját kivágjuk, majd lereszeljük. Cukorral ízlés szerint ízesítjük, puhára pároljuk. A megmosott mazsolát, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, őrölt fahéjat a párolt almához keverjük.
  2. Amíg hűl az alma, addig elkészítjük a tésztát. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral. A zsírt a lisztben elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk az egyik tojást, csipet sót és az élesztős tejet. Jól össze dolgozzuk, ½ órát pihentetjük.
  4. A sütőt előmelegítjük. Megfelelő nagyságú tepsit zsírral kikenünk, majd liszttel megszórjuk.
  5. A tésztát két felé osztjuk, kinyújtjuk, és az egyiket a tepsibe helyezzük. Tetejét baracklekvárral megkenjük, és az almatölteléket elosztjuk rajta, majd rákerül a másik tészta lap.
  6. A másik tojást a tetejére kenjük, több helyen villával megszurkáljuk, készre sütjük. Tűpróba szükséges.
  7. Ha kihűlt, szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x24x6

Amikor még olyan almák is teremtek kertjeinkben, mint savanyú alma, rétes alma, borízű alma, stb., sokkal könnyebb volt sütemény töltelékeket készíteni. Én ezzel a pitével nosztalgiázom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!