Kelkáposztás-virslis töltött lángos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 20% Zsír
A lángoshoz
-
125g finomliszt455 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
13g tej7 kcal
-
2g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
53g napraforgó olaj470 kcal
A töltelékhez
-
63g kelkáposzta14 kcal
-
35g virsli94 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
A tetejére
Összesen
1125
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 20% Zsír
A lángoshoz
-
500g finomliszt1820 kcal
-
15g élesztő16 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g tej28 kcal
-
7g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
A töltelékhez
-
250g kelkáposzta54 kcal
-
140g virsli377 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
A tetejére
Összesen
4498
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 20% Zsír
A lángoshoz
-
32.6g finomliszt119 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
3.3g tej2 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
13g víz0 kcal
-
13.8g napraforgó olaj122 kcal
A töltelékhez
-
16.3g kelkáposzta4 kcal
-
9.1g virsli25 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
A tetejére
Összesen
294
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 70.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1561.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 1002 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 162.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 309 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
1125
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.3 g
Zsír
-
Összesen 281.1 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6245.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 748 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 1036 mg
-
Nátrium 4006 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 648.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 397 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 89 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 421 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1238 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
4498
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 406.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
A lángoshoz
-
50 dkg finomliszt
-
1.5 dkg élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
0.5 dl tej
-
1 tk só
-
2 dl víz
-
2.5 dl napraforgó olaj
A töltelékhez
-
0.5 kis fej kelkáposzta
-
140 g virsli
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
zöldfűszer ízlés szerint
A tetejére
Elkészítés
A lángoshoz
- Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt jól összedolgozzuk. Miután megdagasztottuk a tésztát, meleg helyen megkelesztjük. Ez kb. 40-50 perc.
- A kelkáposztát apró darabokra vágjuk, és egy serpenyőben a fűszerekkel megpároljuk. A virsliket felkarikázzuk, és megpiríjuk őket kevés olajon, majd a két hozzávalót összekeverjük.
- Ha a tészta megkelt, kis darabokat veszünk belőle, kilapítjuk őket, beletöltjük a tölteléket, és félbehajtjuk.
- Hogy ne nyíljon szét sütés közben, a külső felénél az egyik végénél pici darabot behajtunk, és lenyomjuk, és így haladunk a végéig úgy, hogy minden hajtás ráérjen az előzőre. Ha esetleg ez valakinek nem szimpatikus, akkor kis batyukat is formázhat a tésztából, és a batyuk "száját" fogpiszkálóval össze lehet tűzni.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1940
- Feltöltés dátuma: 2012. július 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Fél kelkáposzta megmaradt, és mivel főzelékhez vagy rakottnak kevés lett volna, így született a "frankfurti" lángos. :)