r
Nosalty Logó

Kelkáposztás-virslis töltött lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kelkáposztás-virslis töltött lángos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A lángoshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A lángoshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4498 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A lángoshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    281.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6245.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    4006 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 4498 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A lángoshoz

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A lángoshoz

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt jól összedolgozzuk. Miután megdagasztottuk a tésztát, meleg helyen megkelesztjük. Ez kb. 40-50 perc.
  2. A kelkáposztát apró darabokra vágjuk, és egy serpenyőben a fűszerekkel megpároljuk. A virsliket felkarikázzuk, és megpiríjuk őket kevés olajon, majd a két hozzávalót összekeverjük.
  3. Ha a tészta megkelt, kis darabokat veszünk belőle, kilapítjuk őket, beletöltjük a tölteléket, és félbehajtjuk.
  4. Hogy ne nyíljon szét sütés közben, a külső felénél az egyik végénél pici darabot behajtunk, és lenyomjuk, és így haladunk a végéig úgy, hogy minden hajtás ráérjen az előzőre. Ha esetleg ez valakinek nem szimpatikus, akkor kis batyukat is formázhat a tésztából, és a batyuk "száját" fogpiszkálóval össze lehet tűzni.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1940
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fél kelkáposzta megmaradt, és mivel főzelékhez vagy rakottnak kevés lett volna, így született a "frankfurti" lángos. :)

Hozzávalók

A lángoshoz

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...