Ropogós kéksajtos tallér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 33% Zsír
sajtos tallér
-
10g kéksajt37 kcal
-
10g vaj75 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
4g fehérbor3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14 kcal
-
14g finomliszt50 kcal
zöldfűszeres krém (opionális)
-
13g mascarpone51 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
Összesen
243
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 33% Zsír
sajtos tallér
-
125g kéksajt441 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
171 kcal
-
165g finomliszt601 kcal
zöldfűszeres krém (opionális)
-
150g mascarpone606 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
Összesen
2912
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 33% Zsír
sajtos tallér
-
16.9g kéksajt60 kcal
-
16.9g vaj121 kcal
-
1.4g mustár1 kcal
-
6.8g fehérbor6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.1g étkezési keményítő23 kcal
-
22.3g finomliszt81 kcal
zöldfűszeres krém (opionális)
-
20.3g mascarpone82 kcal
-
6.8g habtejszín20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.7g citromlé1 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
Összesen
395
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
243
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 57 g
Zsír
-
Összesen 216.3 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 418 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3268.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 762 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 750 mg
-
Nátrium 1584 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 198.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 1216 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
2912
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
395
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
sajtos tallér
-
125 g kéksajt
-
125 g vaj
-
50 ml fehérbor
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
3 ek étkezési keményítő
-
165 g finomliszt
zöldfűszeres krém (opionális)
-
150 g mascarpone
-
50 ml habtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
kapor ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
snidling ízlés szerint
Elkészítés
sajtos tallér
- A puha vajat, a kéksajtot, a mustárt, a fehérbort, a fűszereket és a keményítőt kézi robotgéppel kihabosítjuk.
- Hozzáadjuk a lisztet, majd lágy tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát folpackra tesszük, hengert formálunk belőle, majd felcsavarjuk szalámivá. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen benne a vaj.
- A tésztahengerből ezután egy éles, bevizezett pengéjű késsel szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a tallérokat. Kicsit szét fognak terülni, ezért érdemes tisztes távolságra tenni egymástól.
- 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt ropogósra és aranybarnára sütjük a kekszeket.
- Ha nem tudunk ellenállni a csábos illatoknak és azon melegében fogyasztanánk a kekszet, csak óvatosan, mert forró lehet! Kihűlve dobozban jól tárolható - hogy meddig, az rejtély, mert nálunk rekordgyorsan elfogyott! Ízlés szerint elkészíthetjük hozzá az alább látható zöldfűszeres mascarponét, ami remekül működik a tallérokra kenve.
zöldfűszeres krém (opionális)
- A mascarponét és habtejszínt kézi robotgéppel kibaosítjuk. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és belefacsarunk némi citromlevet is.
- Tetszőleges féle és mennyiségű zöldfűszert finomra aprítunk (aka amennyit nem szégyellünk), és belekeverjük a krémbe.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 62
- Össznézettség: 2939
- Feltöltés dátuma: 2024. március 04.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tojásmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Sós kekszeket sokkal ritkábban csinálunk, mint lehetne, pedig pofonegyszerűek, és pillanatok alatt összedobhatók. Erre jó példa ez a kéksajtos tallér, amiben a hagyományos omlós tészta vajtartalmának felét aromás kéksajtra cseréltük, ettől pedig még ellenállhatatlanabb lett. Ízesítésként ment még bele kevés mustár és fehérbor is, és a fűszerekről se feledkezzünk meg: szerecsendió, bors és só semmiképpen nem hiányozhat belőle!