r
Nosalty Logó

Kefires kenyérlángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Kefires kenyérlángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

feltét

Összesen 1186 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

feltét

Összesen 4741 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

feltét

Összesen 209 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2916.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1186 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183 g

Zsír

  • Összesen
    223.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11664.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1887 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    6765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1089.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 4741 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

tészta

feltét

Elkészítés

tészta

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalóval (liszt, burgonya, kefir, olaj, só) jól összegyúrjuk, és kelni hagyjuk.
  2. A megkelt tésztát kinyújtjuk, majd olajjal kikent tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt elősütjük, de csak annyira, hogy ne legyen nyers.
  3. A sütőből kivéve fokhagymás, sós, borsos tejföllel megkenjük, szétosztjuk rajta a karikára vágott kolbászt, a feldarabolt sonkát, a karikára vágott lila hagymát, végül megszórjuk durvára reszelt sajttal.
  4. Visszatesszük a sütőbe, de mielőtt elkészülne, kivesszük, ráütjük a fürjtojásokat, majd visszatéve készre sütjük. Tipp: a tepsihez használhatunk sütőpapírt is az olaj helyett.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15730
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kefires kenyérlángos
Katharosz 499 recept

Mint a legtöbb családnál, nálunk is kedveltek a pizzafélék, kenyérlángosok, stb. Ez is egy nagyon finom recept, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

tészta

feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...