Katóka szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
A krémhez
-
50g tej28 kcal
-
4 kcal
-
11 kcal
-
5 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
5g rum12 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
A mázhoz
-
12g tojásfehérje6 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Összesen
688
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
150g mangalica zsír1353 kcal
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
111 kcal
-
46 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g rum116 kcal
-
10g mandulaaroma0 kcal
A mázhoz
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Összesen
6874
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
23.5g finomliszt85 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
64 kcal
A krémhez
-
23.5g tej13 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.9g sárgabaracklekvár5 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
4.7g vaj34 kcal
-
2.3g rum5 kcal
-
0.5g mandulaaroma0 kcal
A mázhoz
-
5.6g tojásfehérje3 kcal
-
14.1g porcukor55 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
Összesen
322
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 580.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.7 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
688
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.2 g
Zsír
-
Összesen 264.9 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1009 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5806.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 1678 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 2164 mg
-
Nátrium 1469 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1007.1 g
-
Cukor 601 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 266.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 913 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 646 mg
-
Retinol - A vitamin: 894 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 755 micro
Összesen
6874
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
322
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
3 db tojássárgája
-
1 csomag sütőpor
-
15 dkg porcukor
-
15 dkg mangalica zsír
A krémhez
-
0.5 l tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg cukor
-
10 dkg vaj
-
0.5 dl rum
-
10 ml mandulaaroma
A mázhoz
-
3 db tojásfehérje
-
30 dkg porcukor
-
1 ek citromlé
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet tálba szitáljuk, a cukorral, sütőporral, csipet sóval elkeverjük.
- Belemorzsoljuk a zsírt, a tojássárgákkal és kevés tejjel összegyúrjuk a tésztát.
- 3 cipóra osztjuk és vékonyra nyújtjuk.
- Előmelegített sütőben tepsi hátán világos rózsaszínre sütjük a lapokat.
- Egy lapot összemorzsolunk, és leöntjük meleg tejjel.
- Ráhintjük a vaníliás cukrot, porcukrot és összekeverjük.
- Belekeverjük a többi hozzávalót: barackekvárt, kakaóport, rumot. Végül a vajjal jól kikeverjük.
- Ezt a masszát a két lap közé simítjuk.
- Tetejére fehér mázat teszünk, melyhez gőz felett felverjük a habot a cukorral jó keményre.
- A kemény habot elegyengetjük a tészta lapon.
- Ha kicsit már keményedik villával mintásra húzkodjuk.
- Másnap vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 278
- Tegnapi nézettség: 48
- 7 napos nézettség: 231
- Össznézettség: 69575
- Feltöltés dátuma: 2009. november 13.
Ajánló
Nagyon sokáig eláll és jó kiadós. Minél nagyobb tepsi hátán érdemes sütni, mert akkor jó vékonyra lehet nyújtani. Sütéskor a tészta megemelkedik és annál finomabb, minél vékonyabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Nagyon régi sütemény, melyet nagymamámtól örököltem, és most már én készítem.