r
Nosalty Logó

Katóka szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Katóka szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6874 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    264.9 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5806.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    2164 mg
  • Nátrium
    1469 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1007.1 g
  • Cukor
    601 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 6874 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, a cukorral, sütőporral, csipet sóval elkeverjük.
  2. Belemorzsoljuk a zsírt, a tojássárgákkal és kevés tejjel összegyúrjuk a tésztát.
  3. 3 cipóra osztjuk és vékonyra nyújtjuk.
  4. Előmelegített sütőben tepsi hátán világos rózsaszínre sütjük a lapokat.
  5. Egy lapot összemorzsolunk, és leöntjük meleg tejjel.
  6. Ráhintjük a vaníliás cukrot, porcukrot és összekeverjük.
  7. Belekeverjük a többi hozzávalót: barackekvárt, kakaóport, rumot. Végül a vajjal jól kikeverjük.
  8. Ezt a masszát a két lap közé simítjuk.
  9. Tetejére fehér mázat teszünk, melyhez gőz felett felverjük a habot a cukorral jó keményre.
  10. A kemény habot elegyengetjük a tészta lapon.
  11. Ha kicsit már keményedik villával mintásra húzkodjuk.
  12. Másnap vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 278
  • Tegnapi nézettség: 48
  • 7 napos nézettség: 231
  • Össznézettség: 69575
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 13.

Ajánló

Nagyon sokáig eláll és jó kiadós. Minél nagyobb tepsi hátán érdemes sütni, mert akkor jó vékonyra lehet nyújtani. Sütéskor a tészta megemelkedik és annál finomabb, minél vékonyabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régi sütemény, melyet nagymamámtól örököltem, és most már én készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...