r
Nosalty Logó

Katica torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Katica torta 2.
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótatekercshez

A piskótatekercs krémjéhez

A bombához

A katica fejéhez

Összesen 1152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótatekercshez

A piskótatekercs krémjéhez

A bombához

A katica fejéhez

Összesen 9215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótatekercshez

A piskótatekercs krémjéhez

A bombához

A katica fejéhez

Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.7 g

Zsír

  • Összesen
    441.6 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    2451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7755.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    2201 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2799 mg
  • Nátrium
    2195 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1159.9 g
  • Cukor
    880 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    514 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    1765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3364 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    1728 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2622 micro
Összesen 9215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A piskótatekercs krémjéhez

A bombához

A katica fejéhez

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. A tortát két menetben készítjük el. Először piskótatekercset sütünk.
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük kicsi vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül óvatosan a tojásfehérjéből felvert kemény habot. Szilikon sütőlapra kenjük, majd sütjük, még forrón feltekerjük egy konyharuhába.
  3. A pudingot a tejjel felfőzzük, majd ha kihűlt (!) az előre összekevert cukros rámával jól kikeverjük.
  4. Megtöltjük a tekercsünket, kicsit hűtöbe tesszük, hogy szépen lehessen szeletelni.
  5. A következő menet a bomba elkészítése. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, kakaóval és a fahéjjal.
  6. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, a megáztatott zselatint, majd állandó keverés mellett a tojásos masszához adjuk és gőz fölött besűrítjük. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  7. Kibélelünk folpackkal egy félkör, katica test formájú tálat, majd a kb. 1 cm-esre szelt piskótatekercsekkel körbe rakjuk, jól meglocsoljuk a krémmel melegen (ne ijedjünk meg, elég híg), majd ismét piskóta, addig rétegezzük, amíg lehet.
  8. A tetejét folpackkal letakarjuk, hűtőbe tesszük másnapig.
  9. Másnap a keksztekercs alapanyagait jól összegyúrjuk és fejet formálunk belőle.
  10. A bombát kiöntjük, majd a porcukron kinyújtott piros marcipánnal befedjük. A feketéből pöttyöket, és lábakat formálunk. A fejét is tetszés, és fantázia szerint bevonjuk marcipánnal, majd a testhez rakjuk, és kész a katica bomba!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21584
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 14.

Ajánló

Az eredeti piskótatekercs krém: 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 2 ek rum. De én nem szeretem a nyers tojásos dolgokat, így azon változtattam. Ha valakinek így tetszik, csinálja így. Ha nem jó edényt választottunk, tejszínnel, vagy krémmel ki lehet javítani félkörré a katica testét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az édes kicsi kislányom 1 éves születésnapjára készítettem ezt a tortát, mert az első kis kedvence a katica lett, mindenhol kiszúrta, mindenhol felismerte. Mikor kitaláltam, elkezdtem a neten keresgélni, rengeteg verzió van, de a saját bevált bombajó torta receptemre hagyatkoztam, a díszítésben viszont sokat segített. Előre lerajzoltam, hogy fog kinézni, aztán csak a marcipánnal kellett ügyeskedni, amit életemben először nyújtottam. Nem nehéz, csak tudni kell, hogy porcukron, és nem liszten lehet szépen nyújtani. Aztán gondolkodtam, miből legyen a feje, a keksztekercs jutott elsőre eszembe. A lényeg, hogy a Kiscsillagom felismerte! Csináltam tartalék tortát is, hátha ez nem sikerül. Az első kis szülinapját 4 napig ünnepelte 6 tortával :) Gondoltam, mivel olyan sok ötletet veszek az oldalról, legyen ez az első receptem itt.

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A piskótatekercs krémjéhez

A bombához

A katica fejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...