r
Nosalty Logó

Kassai szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Kassai szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 925 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 5555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 925 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    309.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5400.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1261 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2269 mg
  • Nátrium
    1248 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635.1 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 5555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 441 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összegyúrjuk a sütőporral, a zsírral, a cukorral, a citromhéjjal, fahéjjal, tojással, sóval és a vaníliás cukorral.
  2. A tésztát zsírozott tepsibe tesszük kisujjnyi vastagon, és a mazsolával megszórjuk. A mazsolákat ujjal belenyomkodjuk a tésztába. Ezután villával megszurkáljuk a tésztát, és a forró sütőbe betesszük.
  3. A bemelegített sütőben felemelkedésig, illetve gyenge sárgulásig sütjük.
  4. A nem teljesen kisült tészta tetejére langyos mézet kenünk, majd rákenjük a habot.
  5. A hab: a mogyorót, cukrot, csokit, 1 csipet sót és a tojásfehérjét habosra keverjük (legalább fél órát).
  6. A habot rákenjük a félig sült tésztára, egyenletesen elkenjük, és visszatesszük a sütőbe. Átsülésig tovább sütjük.
  7. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8030
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Ajánló

Bármikor, de lehet a méz és a mogyóró miatt talán téli csemege.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a Kincses Receptkönyvből származik. Ez valószínűen egy jó régi recept. Készítés közben jöttem rá, hogy nem részletes a leírás, így utólag másképpen gondoltam már az elkészítését. Ezeket az infókat leírom. A tésztát robotgéppel gyúrtam, nagyon egyszerű volt, mindent bele és gyúrni! A tepsi mérete: 38x24, de ha kisebb a tepsi, akkor valószínűen kissé vastagabb a süti. A sütit 230 fokon sütöttem, kb. 10-12 perc. A habbal kicsit visszavettem, és még kb. 10 percig sütöttem. A habot legközelebb így készíteném: először a tojásfehérjét verném keményre a sóval, citromlével, majd bele a cukor. A cukorral is verném egy ideig, és ha jó a tartása, akkor tenném bele a mogyorót és a csokit. Még egy fontos! Nekem kicsit édes a süti, tehát nyugodtan lehet a cukormennyiségét csökkenteni. Másnap ettem belőle, kicsit száraznak tűnt. Úgy gondolom, így utólag, hogy elég 200 fokon sütni, de valószínűen akkor hosszab időt igényel. Írtam az elején, hogy próbálkozok hogyan lesz jobb!

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...