r
Nosalty Logó

Karamellás-tejszínes zongora torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás-tejszínes zongora torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 973 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 9728 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 973 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.7 g

Zsír

  • Összesen
    460.6 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5916.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1543 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    2415 mg
  • Nátrium
    1590 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1281.2 g
  • Cukor
    1038 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1693 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1515 micro
Összesen 9728 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy piskótatésztát sütünk, csak a fenti hozzávalókból. (Én egy téglalap formába tettem, mivel zongora formát sütöttem, de kerek tortaformába is lehet.)
  2. Nem kell előre bekapcsolni a sütőt, 10 percig 220° C-on sütjük, utána 180 fokra állítjuk, amíg megsül (kb. 20-25 perc).
  3. A krémhez a tejszínt felmelegítjük. A cukorból karamellt készítünk, és ha kész van, akkor hozzáöntjük a meleg tejszínt. Vigyázni kell, mert kifuthat, óvatosan, lassan kell hozzáönteni!
  4. Beletördeljük a fehér csokit, és a kockázott vajat is belekeverjük.
  5. Másnapig, vagy 2-3 órára betesszük a hűtőbe. Amikor elővesszük, óvatosan a habverővel felverjük és kanalanként beletesszük a mascarpone sajtot.
  6. Három részre vágjuk a tortát, megtöltjük a krémmel, és bevonjuk a maradék krémmel.
  7. Marcipánnal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2270
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pályázat kedvéért készítettem el, most először. Azért zongora formát, mert nemrég a kolléganőmnek sütöttem egy ilyen formát és mindenkinek nagyon tetszett, csak más ízesítéssel. 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...