r
Nosalty Logó

Karamellás mogyorótorta túrókrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás mogyorótorta túrókrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A karamellöntethez

A túrókrémhez

Összesen 917 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A karamellöntethez

A túrókrémhez

Összesen 5499 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A karamellöntethez

A túrókrémhez

Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.8 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 917 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.9 g

Zsír

  • Összesen
    350.9 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6400.7 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1220 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1968 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1081.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2436 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 5499 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A karamellöntethez

A túrókrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A két tojást a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük, majd belekeverjük a joghurtot, a darált mogyorót, a felolvasztott vajat és végül a lisztet, amiben előtte elkevertük a sütőport és a szódabikarbónát - egy se nem folyós, de nem szilárd masszát kell kapnunk.
  2. Zsiradékkal kikenjük vagy sütőpapírral béleljük a tortaforma alját, és egyenletesen beletöltjük a tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben 12 percig (tűpróbáig) sütjük.
  3. Közben elkészítjük a karamell öntetet. (Ezt mindenki szabadon a saját bevált receptje szerint készítheti, a lényeg, hogy a kihűlt szósz sűrű legyen.) Az alapanyagokat egy edényben közepes lángon összeforraljuk, kicsit kihűtjük.
  4. Miután kivettük a kész piskótát, kicsit hagyjuk hűlni, majd mikor langyos lesz, a még folyékony (még meleg, de már nem forró) karamell öntet felét lassan (és egyenletesen) ráöntjük a tésztára. Annyit, amennyit magába szív - így a piskóta is enyhén karamell ízű lesz.
  5. A túrókrémhez a tejszínt géppel kemény habbá verjük.
  6. Egy másik tálban áttörjük a túrót, majd hozzákeverjük a vaníliamagokat, a tejfölt és a citromhéjat, majd kevergetés közben hozzáadjuk a zselatint. (Én zselatinfixet használtam, lap, vagy másféle zselatin esetében nyilván annak megfelelően kell eljárni.) Ezután keverjük bele a cukrot és a vaníliás cukrot, majd végül beleforgatjuk a felvert tejszínt is.
  7. A túrókrémet rásimítjuk a mogyorós piskóta tetejére - fontos, hogy ilyenkor még ne szedjük le a tortaforma széléről a gyűrűt, mert a túrókrém a hűtés előtt még kicsit folyékony.
  8. Hogyha a karamell öntet már teljesen kihűlt és majdhogynem kenhető sűrűségű, a torta tetejére simítjuk utolsó rétegként vagy ha folyósabb, akkor mintát rajzolhatunk vele a tetejére.
  9. Felvágás és fogyasztás előtt a kész süteményt még legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1746
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a Nosalty és a Haas Natural receptversenyére találtam ki. A túrótorta volt mindig a kedvencem, ezért úgy gondoltam, hogy az alap karamell-tejszín párosítást a túróval egészítem ki. A piskótát is fel akartam dobni egy kicsit, már régóta szerettem volna kipróbálni a boltban látott darált mogyorót, innen jött a mogyorós piskóta ötlete. A vanília gondolatát pedig napokkal ezelőtt ültették el a fülemben, ezért gondoltam, hogy a szokásos citromos krém helyett most legyen vaníliás. Aki nem ragaszkodik a mogyoróhoz, ki is hagyhatja, vagy variálható, hogy darált diót, mandulát, stb. használunk helyette.

Hozzávalók

A piskótához

A karamellöntethez

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...