Karácsonyi gyümölcskenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
68g finomliszt246 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
50g tej28 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
6g méz19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
120 kcal
-
13g dió82 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
4g rum9 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
Összesen
1286
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
270g finomliszt983 kcal
-
160g vaj1147 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
200g tej112 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g aszalt gyümölcsök480 kcal
-
50g dió327 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
16g rum37 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Összesen
5146
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
17.1g finomliszt62 kcal
-
10.1g vaj72 kcal
-
13.9g tojás17 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
2.5g tojásfehérje1 kcal
-
9.5g porcukor37 kcal
-
12.6g tej7 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
1.6g méz5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12.6g aszalt gyümölcsök30 kcal
-
3.2g dió21 kcal
-
3.2g mandula19 kcal
-
3.2g étcsokoládé17 kcal
-
1g rum2 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
Összesen
323
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 58.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 321 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1222 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 512 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.1 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 84.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 390 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 364 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 389 micro
Összesen
1286
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.4 g
Zsír
-
Összesen 235.5 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4887.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 1181 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 463 mg
-
Foszfor 2050 mg
-
Nátrium 978 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 684.6 g
-
Cukor 404 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 337.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1561 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 858 mg
-
Retinol - A vitamin: 1458 micro
-
α-karotin 125 micro
-
β-karotin 1079 micro
-
β-crypt 211 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1558 micro
Összesen
5146
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
323
kcal
Hozzávalók
-
27 dkg finomliszt
-
16 dkg vaj
-
4 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
2 dl tej
-
0.5 csomag sütőpor
-
12 dkg cukor
-
1 ek méz
-
1 kávéskanál fahéj
-
20 dkg aszalt gyümölcsök
-
5 dkg dió
-
5 dkg mandula
-
5 dkg étcsokoládé
-
2 ek rum
-
1 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
- Egy keverőtálban keverjük össze az aszaltgyümölcsöket a dióval és a mandulával, majd locsoljuk meg a magvakat és a gyümölcsöket a rummal és a tejjel, majd állni hagyjuk legalább 3 órán át, hogy jól megszívják magukat.
- A vajat robotgép segítségével habosra keverjük a tojásokkal, (az 1 db tojásfehérjét egy kisebb keverőtálba öntjük, majd félretesszük) a kristálycukorral, a mézzel, a fahéjjal, majd belereszeljük a narancs héját és beleszitáljuk a lisztet és a sütőport is. Alaposan összekeverjük őket és hozzáadjuk a csokoládé darabokat is.
- A gyümölcsöket és a magvakat, amelyek ez idő alatt megduzzadtak, beleforgatjuk egy kevés lisztbe, majd hozzáadjuk. A lisztbe forgatás célja, hogy a hozzávalók ne süllyedjenek le a gyümölcskenyér aljára.
- A sütőformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített 170 fokos sütőben körülbelül 40-45 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, akkor egy tiszta konyharuhára borítjuk és teljesen kihűtjük.
- A megmaradt 1 db tojásfehérjét a 15 dkg porcukorral robotgép segítségével felverjük, majd lecsurgatjuk vele a gyümölcskenyér tetejét, hagyjuk rajta megszáradni és ízlés szerint díszítjük, hogy igazán ünnepi külsőt kapjon.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 31x16x10
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 23
- 7 napos nézettség: 120
- Össznézettség: 507
- Feltöltés dátuma: 2024. november 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Hajni pöttyös konyhája
27 recept