Karácsonyi egybesült fasírt
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
83g pulykacomb100 kcal
-
83g sertéscomb152 kcal
-
42g kacsamáj57 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
28g bacon111 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g pulykacomb598 kcal
-
500g sertéscomb910 kcal
-
250g kacsamáj340 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
170g bacon668 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
28.2g pulykacomb34 kcal
-
28.2g sertéscomb51 kcal
-
14.1g kacsamáj19 kcal
-
9.6g vöröshagyma3 kcal
-
5.6g paprika1 kcal
-
4.5g sárgarépa2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
9.6g bacon38 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.7 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 335 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1053 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 477 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 197.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 5001 micro
-
α-karotin 415 micro
-
β-karotin 1012 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 255.9 g
Zsír
-
Összesen 156.3 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 2009 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6317.7 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 411 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 88 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 2864 mg
-
Nátrium 2357 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1184.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30617 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 139 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 117 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1938 micro
-
Kolin: 451 mg
-
Retinol - A vitamin: 30008 micro
-
α-karotin 2493 micro
-
β-karotin 6071 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 469 micro
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1724 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 1690 micro
-
α-karotin 140 micro
-
β-karotin 342 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Hozzávalók
-
50 dkg pulykacomb
-
50 dkg sertéscomb
-
25 dkg kacsamáj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 db paprika
-
1 közepes db sárgarépa
-
2 gerezd fokhagyma
-
10 szelet bacon
-
borsikafű ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
koriander ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldségeket pucoljuk, mossuk. A paprikát, a hagymát és 6 szelet bacont apró kockára vágunk. A répát vastag lyukú reszelőn lereszeljük.
- A kacsamájat tisztítás után kisebb kockákra szeljük.
- Az összes hozzávalót egy keverő tálba helyezzük, fűszerezzük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és jól összedolgozzuk.
- Egy nagyobb jénai alját keresztbe fektetett bacon szeletekkel kibéleljük, majd hosszába is helyezünk egy szeletet.
- Ide fektetjük a formázott, ízesített húst, amire felhúzzuk oldalról a bacon csíkokat, majd egy vagy két további szelettel középen fixáljuk az egész “batyunkat”.
- Egy deci vizet öntsünk alá, fedjük le alufóliával, és mehet a 180 fokos, előmelegített sütőbe.
- 35-40 perc elteltével vegyük le a fóliát, és pirítsuk csinos külleműre a fasírtot.
- Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x24x5
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 522
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 46864
- Feltöltés dátuma: 2012. december 15.
Ajánló
Készítsük el ezt a finomságot akár már szenteste előtt egy nappal. Hűtőben napokig eláll. Hidegen szelve, paprikával, paradicsommal, friss kenyérrel a nap bármely szakában tálalhatjuk. Melegítve ecetes, hagymás krumplisalátával nagyszerű! …És nem kell izgulnunk akkor sem, ha váratlanul vendégünk érkezik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egy békebeli hangulatú, budai étteremben készítik ezt a fasírtot Karácsonykor a kedves törzsvendégek számára. A tulajdonos hölgy a valódi receptet – mely libamájjal íródott eredetileg – biztosan nem adná ki a kezéből. A “húscsoda” viszont oly finom, hogy az első kóstolás után rögtön eldöntöttem: ezt én is elkészítem. Azóta jó pár év eltelt, volt időm kikísérletezni a tökéletes verziót, így hát nálunk nem múlhat el Karácsony egybesült fasírt nélkül!