r
Nosalty Logó

Kapros-medvehagymás hal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kapros-medvehagymás hal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1844 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    271 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3302.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1601 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    754 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1844 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kiolvasztott halfiléket vágjuk 3-4 cm széles szeletekre.
  2. Pici olajon pirítsuk meg a kockára vágott hagymát, és a fokhagymát (ha nem fokhagymaporral dolgozunk).
  3. A pirított hagymákra tegyük rá a halszeleteket, öntsünk rá 1-2 dl vizet, és hagyjuk 10-12 percig főni. Le is fedhetjük, de figyelni kell rá, mert gyorsan kifut. Ha friss gombával készítjük, azt is most adjuk a halhoz, és számoljunk vele, hogy levet fog ereszteni. Ezt vagy elfőzzük, vagy kevesebb vízzel öntsük fel.
  4. A tejfölt tegyük egy tálba, szórjuk bele a lisztet, a porfűszereket és a szárítottakat ízlés szerinti mennyiségben. A fűszerek lecserélhetők, ha valaki esetleg mást szeret, vagy nincs épp otthon valamelyik.
  5. Ha csomómentesre kevertük a fűszeres, lisztes tejfölt, kezdjük el hozzáadagolni a tejet. Addig kell higítani, míg folyós állagú nem lesz (kb. mint a palacsintatészta). Ekkor jöhet bele a konyak. (Főzés közben az alkohol elpárolog belőle, így akár gyerekeknek is adható az étel.) Ha friss fűszernövényekkel dolgozunk, akkor most adjuk hozzá a keverékhez a felaprított leveleket, esetleg higítsuk még tejjel a tejfölt, ha nagyon besűrítenék.
  6. Az időközben megfőtt halhoz adjuk hozzá a konzerv gombát és a tejfölös alapot.
  7. Óvatosan kevergessük, hogy a hal és a gomba ne törjön nagyon össze, de a lé se süljön oda. Addig kell főzni, míg be nem sűrűsödik egy picit.
  8. Köretnek főtt rizst adjunk mellé.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3032
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor nincs időm vagy kedvem bonyolult fogásokat főzni ebédre, és olyankor szoktam ilyen "trutyis" dolgokat készíteni. Gyorsan kész, tápláló és laktató eledelek, kettőnknek két napra pont megfelelő mennyiségű is. A "trutyit" is változatosan szoktam készíteni, mikor mi van itthon és épp mihez van kedvünk, valamint hal helyett felkockázott baromfihússal is fincsi. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...