r
Nosalty Logó

Kapros-medvehagymás hal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kapros-medvehagymás hal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

461
Kalória
36.2g
Fehérje
20.2g
Szénhidrátok
26.9g
Zsír
271g
Víz
141.4g
Koleszterin
1.4g
Rost
6.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1844 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    271 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3302.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1601 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1084.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    754 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1844 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. A kiolvasztott halfiléket vágjuk 3-4 cm széles szeletekre.
  2. Pici olajon pirítsuk meg a kockára vágott hagymát, és a fokhagymát (ha nem fokhagymaporral dolgozunk).
  3. A pirított hagymákra tegyük rá a halszeleteket, öntsünk rá 1-2 dl vizet, és hagyjuk 10-12 percig főni. Le is fedhetjük, de figyelni kell rá, mert gyorsan kifut. Ha friss gombával készítjük, azt is most adjuk a halhoz, és számoljunk vele, hogy levet fog ereszteni. Ezt vagy elfőzzük, vagy kevesebb vízzel öntsük fel.
  4. A tejfölt tegyük egy tálba, szórjuk bele a lisztet, a porfűszereket és a szárítottakat ízlés szerinti mennyiségben. A fűszerek lecserélhetők, ha valaki esetleg mást szeret, vagy nincs épp otthon valamelyik.
  5. Ha csomómentesre kevertük a fűszeres, lisztes tejfölt, kezdjük el hozzáadagolni a tejet. Addig kell higítani, míg folyós állagú nem lesz (kb. mint a palacsintatészta). Ekkor jöhet bele a konyak. (Főzés közben az alkohol elpárolog belőle, így akár gyerekeknek is adható az étel.) Ha friss fűszernövényekkel dolgozunk, akkor most adjuk hozzá a keverékhez a felaprított leveleket, esetleg higítsuk még tejjel a tejfölt, ha nagyon besűrítenék.
  6. Az időközben megfőtt halhoz adjuk hozzá a konzerv gombát és a tejfölös alapot.
  7. Óvatosan kevergessük, hogy a hal és a gomba ne törjön nagyon össze, de a lé se süljön oda. Addig kell főzni, míg be nem sűrűsödik egy picit.
  8. Köretnek főtt rizst adjunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Sokszor nincs időm vagy kedvem bonyolult fogásokat főzni ebédre, és olyankor szoktam ilyen "trutyis" dolgokat készíteni. Gyorsan kész, tápláló és laktató eledelek, kettőnknek két napra pont megfelelő mennyiségű is. A "trutyit" is változatosan szoktam készíteni, mikor mi van itthon és épp mihez van kedvünk, valamint hal helyett felkockázott baromfihússal is fincsi. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!