r
Nosalty Logó

Káposztás pogácsa Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Káposztás pogácsa Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A káposztához

A tetejére

Összesen 425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A káposztához

A tetejére

Összesen 3395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A káposztához

A tetejére

Összesen 173 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10288.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    7372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 3395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A káposztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a mézet, és belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe beletöltjük az élesztős tejet, joghurtot, zsírt, tojást, sikért, tejsavóport,borsot, , káposztát, lisztet és a sót. Kelesztő programon megdagasztjuk, kelesztjük. (Gép híján ruganyos, de kissé lágy tésztát gyúrunk, 3/4 órát langyos helyen letakarva kelesztjük.)
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjukjuk, kinyújtjuk 2,5 cm vastagra, tetejét megkenjük tojással, bevagdaljuk, 10 percet kelesztjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 43369
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás pogácsa Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Hűtőürítő programom egyik része. Eredetileg lángoshoz tettem félre ezt a dinsztelt káposztát, de pogácsában végezte be rövid pályafutását. Férjem rövid jellemzése: - Ezt nem lehet abbahagyni.

Hozzávalók

A tésztához

A káposztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...