r
Nosalty Logó

Káposztás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Káposztás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    183 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7871.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1022 mg
  • Foszfor
    2910 mg
  • Nátrium
    2768 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.6 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    1419 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    447 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    990 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1006 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1528 micro
Összesen 3726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fejes káposztát lereszeljük, és besózzuk. Legalább 20 percet hagyjuk a sóban állni.
  2. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd beletesszük a kicsavart káposztát. Folyamatosan kevergetve megpirítjuk, mintha káposztás tésztához, vagy réteshez készítenénk. A tűzről levéve a borssal ízesítjük és hagyjuk kihűlni.
  3. Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
  4. A kétféle lisztet és a búzakorpát összekeverjük, sózzuk és elkeverjük benne az olívaolajat.
  5. A liszt közepébe mélyedést készítünk a kezünkkel és ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, a tejfölt és a pirított káposztát.
  6. Rugalmas tésztává gyúrjuk, és alaposan kidolgozzuk. Belisztezzük és kb. 1 órán át kelesztjük.
  7. Ezt követően kb. 1 cm vastagságúra sodorjuk, és egy kés hegyével berácsozzuk a tetejét. Kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és enyhén kiolajozott tepsibe tesszük.
  8. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és még legalább 20 percet kelesztjük.
  9. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 96001
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás pogácsa
ze(n)derta 188 recept

Boltban találkoztam először ezzel a pogácsával, aztán megpróbáltam házilag előállítani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...