Kalózhajó torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
58g cukor223 kcal
-
68 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
28g finomliszt102 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
3 kcal
A krémhez
-
43 kcal
-
67g tej37 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
8g meggybefőtt6 kcal
-
0g zselatin1 kcal
A díszítéshez
-
17g ostya63 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
29 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
8g tortabevonó46 kcal
Összesen
1568
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
690g cukor2670 kcal
-
360g cukrozatlan kakaópor821 kcal
-
750g margarin5378 kcal
-
660g tojás831 kcal
-
338g finomliszt1229 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A krémhez
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
800g tej448 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
100g meggybefőtt72 kcal
-
2g zselatin7 kcal
A díszítéshez
-
200g ostya754 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
150g cukrozatlan kakaópor342 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
18802
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
13g cukor50 kcal
-
6.8g cukrozatlan kakaópor15 kcal
-
14.1g margarin101 kcal
-
12.4g tojás16 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
A krémhez
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
15.1g tej8 kcal
-
3.8g tejföl7 kcal
-
3.8g margarin27 kcal
-
3.8g porcukor15 kcal
-
1.9g meggybefőtt1 kcal
-
0g zselatin0 kcal
A díszítéshez
-
3.8g ostya14 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
-
2.8g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
1.9g porcukor7 kcal
-
1.9g tortabevonó10 kcal
Összesen
351
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 102.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1466.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 628 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.4 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 918 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 873 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 529 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
1568
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 271.6 g
Zsír
-
Összesen 1228.5 g
-
Telített zsírsav 402 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 503 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 257 g
-
Koleszterin 2932 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17593.9 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 389 mg
-
Kálcium 3637 mg
-
Vas 97 mg
-
Magnézium 2900 mg
-
Foszfor 7538 mg
-
Nátrium 2939 mg
-
Réz 21 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1960.6 g
-
Cukor 1097 mg
-
Élelmi rost 206 mg
VÍZ
-
Összesen 862.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11012 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 101 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 931 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 554 micro
-
Kolin: 2016 mg
-
Retinol - A vitamin: 10480 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 6345 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3215 micro
Összesen
18802
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
351
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
36 dkg cukrozatlan kakaópor
-
75 dkg margarin
-
12 db tojás
-
2.3 bögre finomliszt
-
1.5 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
-
3 csomag vaníliás pudingpor
-
8 dl tej
-
2 dl tejföl
-
20 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
A díszítéshez
-
30 dkg vaj
-
15 dkg cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg porcukor
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A tésztához
- A tészta megadott hozzávalóithárom részre osztjuk, és mindegyik résztkülön, robotgéppel összekeverjük. Krémes állagú lesz, nem kemény.
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát. A három adagot külön-külön sütjük meg.
- Kb 50 percig -1 óráig sütjük. Természetesen sütő függvénye. Mindenki nézze meg közben is, nehogy odaégjen. A hosszabb sütési idő azért kell, mert különben a brownies középen puha maradna, így meg pont jó lesz.
- A 3lapothagyjuk kihűlni, majd egymásra tesszük.. A hajó hátulját rézsútosan levágjuk, az elején meg egy háromszögszerű csúcsot készítünk. A felső lapból és picit a középsőből is utána középen kivágunk. Sok maradék lesz. Kormánykereket lehet például faragni belőle, meg eltenni későbbre, mert úgyis elfogy.
- Krém elkészítése: A margarint a porcukorral kikeverjük.
- A pudingot a tejjel összekeverjük és megfőzzük. Még melegen belekeverjük a tejfölt. Ha a krém kezd kihűlni, hozzákeverjük a porcukros margarint.
- Ha nem tűnik elég keménynek, akkor zselatint lehet hozzátenni, persze előtte a leírtak szerint elkészítve.
- A lapokat megtöltjük szintek szerint a krémmel. (Egy-két jól lecsöpögtetett meggyet belenyomhatunk.) Ha nem elég a krém, kis baracklekvárral is meg lehet kenni a hiányzó részt.
- A hajó oldalát bevonjuk kakaós vajkrémmel és bejelöljük a hajópallókat, a fedélzetre csokimázt öntünk. A bonbonettiket a képen látható módon beleszúrjuk. Majd a vitorlák és a többi dekoráció következhet.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 24X40X7
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5254
- Feltöltés dátuma: 2012. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Kisfiam kedvence a brownies sütemény. A tortának is ebből kell készülnie, ha a szülinapjáról van szó. A brownies receptet Amerikából jött mormon srácoktól kaptam még régen, szóval autentikus. Egyszerű és finom. Az ágyú, a kalózok, a vitorlák és a cápák nem ehetőek, játékok. A képet el kellet nyújtanom, mert csak így tudtam feltölteni.