r
Nosalty Logó

Kalózhajó torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kalózhajó torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1568 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 18802 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    873 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 1568 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271.6 g

Zsír

  • Összesen
    1228.5 g
  • Telített zsírsav
    402 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    503 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    257 g
  • Koleszterin
    2932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17593.9 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    3637 mg
  • Vas
    97 mg
  • Magnézium
    2900 mg
  • Foszfor
    7538 mg
  • Nátrium
    2939 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1960.6 g
  • Cukor
    1097 mg
  • Élelmi rost
    206 mg

VÍZ

  • Összesen
    862.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11012 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    101 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    931 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    2016 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10480 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    6345 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3215 micro
Összesen 18802 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta megadott hozzávalóithárom részre osztjuk, és mindegyik résztkülön, robotgéppel összekeverjük. Krémes állagú lesz, nem kemény.
  2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát. A három adagot külön-külön sütjük meg.
  3. Kb 50 percig -1 óráig sütjük. Természetesen sütő függvénye. Mindenki nézze meg közben is, nehogy odaégjen. A hosszabb sütési idő azért kell, mert különben a brownies középen puha maradna, így meg pont jó lesz.
  4. A 3lapothagyjuk kihűlni, majd egymásra tesszük.. A hajó hátulját rézsútosan levágjuk, az elején meg egy háromszögszerű csúcsot készítünk. A felső lapból és picit a középsőből is utána középen kivágunk. Sok maradék lesz. Kormánykereket lehet például faragni belőle, meg eltenni későbbre, mert úgyis elfogy.
  5. Krém elkészítése: A margarint a porcukorral kikeverjük.
  6. A pudingot a tejjel összekeverjük és megfőzzük. Még melegen belekeverjük a tejfölt. Ha a krém kezd kihűlni, hozzákeverjük a porcukros margarint.
  7. Ha nem tűnik elég keménynek, akkor zselatint lehet hozzátenni, persze előtte a leírtak szerint elkészítve.
  8. A lapokat megtöltjük szintek szerint a krémmel. (Egy-két jól lecsöpögtetett meggyet belenyomhatunk.) Ha nem elég a krém, kis baracklekvárral is meg lehet kenni a hiányzó részt.
  9. A hajó oldalát bevonjuk kakaós vajkrémmel és bejelöljük a hajópallókat, a fedélzetre csokimázt öntünk. A bonbonettiket a képen látható módon beleszúrjuk. Majd a vitorlák és a többi dekoráció következhet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 24X40X7
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5254
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiam kedvence a brownies sütemény. A tortának is ebből kell készülnie, ha a szülinapjáról van szó. A brownies receptet Amerikából jött mormon srácoktól kaptam még régen, szóval autentikus. Egyszerű és finom. Az ágyú, a kalózok, a vitorlák és a cápák nem ehetőek, játékok. A képet el kellet nyújtanom, mert csak így tudtam feltölteni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...