r
Nosalty Logó

Kakaós-vaníliás-cseresznyedzsemes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Kakaós-vaníliás-cseresznyedzsemes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 511 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6096 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 252 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 511 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    269.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    2202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7536.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    2211 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    2863 mg
  • Nátrium
    1785 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    802.3 g
  • Cukor
    484 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    460 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    1731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    832 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2598 micro
Összesen 6096 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kimérjük a hozzávalókat. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Egy nagyobb keverőtálban kézi robotgéppel felverjük a tojásfehérjét a sóval, és citromlével. Ha már kemény, apránként belekeverjük a vaníliával elkevert cukrot. Ha már nem serceg a cukor, apránként beleöntjük, közben keverjük az olajat, majd a tejet.
  3. A végén belekeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, és lassan keverjük tovább, de csak addig, amíg szükséges.
  4. A masszát beleöntjük a tepsibe, és tűpróbáig sütjük.
  5. Krémek: A pudingot a tojássárgájával csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és felfőzzük. Lehűtjük, (pl. hideg vízbe állítva).
  6. A mascarponét elkeverjük a porcukorral és belekeverjük a jól kihűlt pudingot. Jó krémesre eldolgozzuk.
  7. A krémet kb. 3 felé vesszük. Egyikbe belekeverjük a cseresznyedzsemet és a meggyaromát. Megkóstoljuk elég édes-e, ha nem, teszünk még bele porcukrot.
  8. A másikba beleszitáljuk a kakaót és teszünk bele rumaromát. Ezt is megkóstoljuk.
  9. A harmadikba vanília aromát csepegtetünk és megkóstoljuk. Mindhárom krémet betesszük a hűtőbe.
  10. A közben megsült tésztát, hagyjuk egy kicsit hűlni a tepsiben, majd egy sütőpapírra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
  11. A tészta összeállítása: a kihűlt tésztát három lapba vágjuk hosszában. Ha kicsit folyós a krém a tepsiben töltjük meg, ha nem, akkor tálcán is lehet.
  12. Az alsó lapra kenjük a cseresznyés krémet, a második lapra a vaníliásat. A harmadikra, ami egyben a teteje is a kakaósat. A krémet kicsit elsimítjuk, majd egy kiskanállal mintát csinálunk rá.
  13. A kanalat a hátuljával a krémhez érintjük és felemeljük, így lesz egy kis 'pukli" (vagy minek is nevezzem).
  14. Betesszük a hűtőbe kicsit összeérni és dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x23
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4402
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 02.

Ajánló

Bármikor javasolt, ha valamilyen "lazább" édességre vágyunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pünkösdre akartam egy sütit a családnak. Pár nappal ezelőtt sok tömény tortát ettünk egy bulin. Gondoltam, egy kicsit lazábbat csinálok (ligh-osnak egy süti sem mondható). Már nézegettem Pimkie (NoSalty) Csokikrémes-meggyes sütijét, így ebből indultam ki. Köszönet érte. A tészta az ő receptje alapján készült, csak az általam használt módon. A krémet teljesen átvariáltam, ugyanis én mascarponésat akartam. Igaz kicsit folyós lett, legközelebb több mascarponét is elbírna, talán akkor jobban tartana. Igaz, most ez a "lazasága" volt a legszimpatikusabb azoknak, akik kóstolták. Nem akartam most mégcsak megszórni sem semmivel, ezért "díszítettem" a tetején a krémet ezzel az ismert módszerrel.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...