Kakaós-vaníliás-cseresznyedzsemes süti
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
23g tojás29 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
6 kcal
-
3 kcal
-
63 kcal
-
8g tej5 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
29 kcal
-
58g tej33 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
6 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g meggylé0 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
68 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g tej56 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
120g tojássárgája386 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
343 kcal
-
700g tej392 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
68 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g meggylé0 kcal
-
20g cseresznyedzsem56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
11.4g tojás14 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
-
4.2g tej2 kcal
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
5g tojássárgája16 kcal
-
7.5g porcukor29 kcal
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
29.1g tej16 kcal
-
10.4g mascarpone42 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g meggylé0 kcal
-
0.8g cseresznyedzsem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 628 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.8 g
Zsír
-
Összesen 269.1 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 2202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7536.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 2211 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 398 mg
-
Foszfor 2863 mg
-
Nátrium 1785 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 802.3 g
-
Cukor 484 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 292.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 844 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 460 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 1731 mg
-
Retinol - A vitamin: 832 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2598 micro
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
25 dkg cukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 dl tej
-
25 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
6 db tojássárgája
-
18 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
7 dl tej
-
25 dkg mascarpone
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
Elkészítés
A tésztához
- Tészta: egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kimérjük a hozzávalókat. Előmelegítjük a sütőt.
- Egy nagyobb keverőtálban kézi robotgéppel felverjük a tojásfehérjét a sóval, és citromlével. Ha már kemény, apránként belekeverjük a vaníliával elkevert cukrot. Ha már nem serceg a cukor, apránként beleöntjük, közben keverjük az olajat, majd a tejet.
- A végén belekeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, és lassan keverjük tovább, de csak addig, amíg szükséges.
- A masszát beleöntjük a tepsibe, és tűpróbáig sütjük.
- Krémek: A pudingot a tojássárgájával csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és felfőzzük. Lehűtjük, (pl. hideg vízbe állítva).
- A mascarponét elkeverjük a porcukorral és belekeverjük a jól kihűlt pudingot. Jó krémesre eldolgozzuk.
- A krémet kb. 3 felé vesszük. Egyikbe belekeverjük a cseresznyedzsemet és a meggyaromát. Megkóstoljuk elég édes-e, ha nem, teszünk még bele porcukrot.
- A másikba beleszitáljuk a kakaót és teszünk bele rumaromát. Ezt is megkóstoljuk.
- A harmadikba vanília aromát csepegtetünk és megkóstoljuk. Mindhárom krémet betesszük a hűtőbe.
- A közben megsült tésztát, hagyjuk egy kicsit hűlni a tepsiben, majd egy sütőpapírra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tészta összeállítása: a kihűlt tésztát három lapba vágjuk hosszában. Ha kicsit folyós a krém a tepsiben töltjük meg, ha nem, akkor tálcán is lehet.
- Az alsó lapra kenjük a cseresznyés krémet, a második lapra a vaníliásat. A harmadikra, ami egyben a teteje is a kakaósat. A krémet kicsit elsimítjuk, majd egy kiskanállal mintát csinálunk rá.
- A kanalat a hátuljával a krémhez érintjük és felemeljük, így lesz egy kis 'pukli" (vagy minek is nevezzem).
- Betesszük a hűtőbe kicsit összeérni és dermedni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 37x23
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4402
- Feltöltés dátuma: 2012. június 02.
Ajánló
Bármikor javasolt, ha valamilyen "lazább" édességre vágyunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pünkösdre akartam egy sütit a családnak. Pár nappal ezelőtt sok tömény tortát ettünk egy bulin. Gondoltam, egy kicsit lazábbat csinálok (ligh-osnak egy süti sem mondható). Már nézegettem Pimkie (NoSalty) Csokikrémes-meggyes sütijét, így ebből indultam ki. Köszönet érte. A tészta az ő receptje alapján készült, csak az általam használt módon. A krémet teljesen átvariáltam, ugyanis én mascarponésat akartam. Igaz kicsit folyós lett, legközelebb több mascarponét is elbírna, talán akkor jobban tartana. Igaz, most ez a "lazasága" volt a legszimpatikusabb azoknak, akik kóstolták. Nem akartam most mégcsak megszórni sem semmivel, ezért "díszítettem" a tetején a krémet ezzel az ismert módszerrel.