r
Nosalty Logó

Kakaós torta diókrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Kakaós torta diókrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A közepéhez

A tetejéhez

Összesen 1040 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A közepéhez

A tetejéhez

Összesen 6226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A közepéhez

A tetejéhez

Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1040 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    407.2 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5648.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1770 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1901 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.7 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1632 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 6226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A közepéhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a piskótát készítsük el. Egy tálba mérjük ki a hozzávalókat, és fakanállal keverjük össze.
  2. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntsük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A tejből cukorral és pudingporral sűrű krémet főzünk. A diót kevés forró tejjel megöntözzük és elkeverjük, olyan vizes homok állagú legyen.
  4. Amikor kihűlt a puding, keverjük ki vajjal habosra, adjuk hozzá a diót, és rummal ízesítsük.
  5. A megsült piskótát kenjük meg pikáns lekvárral, majd simítsuk rá a krémet.
  6. Tetejére tejszínhabot teszünk, és reszelt csokoládéval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6881
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Több receptből készült ez a torta. A piskótája a kakaós-lekváros kocka szerint készült, csak fél adag. Azért jó ezt a piskótát készíteni, mert ha alszanak is, én nyugodtan süthetek, nem csapok zajt, mivel nem kell mixert használnom. Darált dióm volt, ezért diós lett a krém. A végeredmény nagyon finom lett!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A közepéhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...