r
Nosalty Logó

Kakaós-sütőtökös muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Kakaós-sütőtökös muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A száraz hozzávalókhoz

A nedves hozzávalókhoz

Összesen 252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A száraz hozzávalókhoz

A nedves hozzávalókhoz

Összesen 3024 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A száraz hozzávalókhoz

A nedves hozzávalókhoz

Összesen 215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    972 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4756.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    889 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    660 mg
  • Foszfor
    1707 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2802 micro
  • β-karotin
    14214 micro
  • β-crypt
    11667 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 3024 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    1011 micro
  • β-crypt
    830 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A száraz hozzávalókhoz

A nedves hozzávalókhoz

Elkészítés

A száraz hozzávalókhoz

  1. A sütőt begyújtjuk, a muffintepsi mélyedéseibe papírkapszlikat rakunk. 18 darabra lesz szükség.
  2. A száraz hozzávalókat összekeverjük. A kefírt kézi mixerrel, kis sebességgel elkeverjük a sütőtökpürével, a barna cukorral. Hozzáadjuk a tojást, a tojásfehérjét, majd az olajat, mézet, meg a vaníliás cukrot. Végül a száraz hozzávalókat keverjük bele.
  3. Belekanalazzuk a tésztát a tepsibe. Berakjuk a meleg sütőbe, és megsütjük. Amikor kész, a tepsiben hagyjuk hűlni 10 percig, majd tortarácson teljesen kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 14982
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 18.

Ajánló

Ezt a süteményt eredetileg kuglóf formában kell sütni. Akkor annyi a különbség, hogy 180 fokon 60-70 percig kell sütni, és 15 percig hagyjuk hűlni a formában, majd kiborítjuk egy tányérra. Nálunk muffinformában jobban fogy minden.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Természetesen, ezt a süteményt is ki kellett próbáljam kakaós változatban.

Hozzávalók

A száraz hozzávalókhoz

A nedves hozzávalókhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...