r
Nosalty Logó

Kakaós palacsinta 2. - túróhabos

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
vimizo
Kakaós palacsinta 2. - túróhabos
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintához

A túróhabhoz

A tetejére

1122
Kalória
31.3g
Fehérje
113.5g
Szénhidrátok
61.2g
Zsír
220.2g
Víz
326.8g
Koleszterin
6.2g
Rost
63.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintához

A túróhabhoz

A tetejére

Összesen 1122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintához

A túróhabhoz

A tetejére

Összesen 4490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintához

A túróhabhoz

A tetejére

Összesen 215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.6 g
  • Cink
    197 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    153 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    244.7 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5206.2 g
  • Cink
    788 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1051 mg
  • Vas
    612 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1687 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.1 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    880.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    275 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    362 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1203 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1352 micro
Összesen 4490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. Palacsinta készítése:
  2. A tésztához valókat csomómentesre keverjük.
  3. 20 percig állni hagyjuk a hűtőbe téve.
  4. Majd kicsit vastagabb palacsintákat sütünk a masszából.
  5. Túróhab készítése:
  6. A tejszínhab, túró kivételével minden hozzávalót lassú tűzön összefőzzünk.
  7. A tűzről levéve beletesszük a túrót, a reszelt citromhéjat és ha még kell, cukrot, majd botmixerrel pépesítjük. Épp csak egy kicsit.
  8. Ha kihűlt, belekeverjük a keményre vert tejszínt.
  9. Tálalás:
  10. A palacsintákat nem rögtön kenjük meg, kicsit hűlni hagyjuk!
  11. Megkenjük a túróhabbal, feltekerjük és betesszük a hűtőbe, hogy a túró megdermedjen kicsit.
  12. Eperlekvárt forró vízben vagy mikróban jól felmelegítünk, és a feltekert palacsintákra folyatjuk.
  13. Tetszés szerint gyümölcsökkel tálaljuk, ami nálam most málna és friss ananász volt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 4 perc

Hagyományos palacsintát kicsit érdekesebbé tehetjük egy kis kakaóport a tésztába keverve.  bővebben...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!