r
Nosalty Logó

Kakaókrémes szívalakú torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaókrémes szívalakú torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A középső réteghez és a díszítéshez

A lapok locsolásához

Összesen 789 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A középső réteghez és a díszítéshez

A lapok locsolásához

Összesen 9457 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A középső réteghez és a díszítéshez

A lapok locsolásához

Összesen 297 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 789 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    594 g
  • Telített zsírsav
    259 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    208 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    2356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7447.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    2036 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2939 mg
  • Nátrium
    1854 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    939.7 g
  • Cukor
    553 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    416 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3528 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1796 micro
Összesen 9457 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

A középső réteghez és a díszítéshez

A lapok locsolásához

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. Piskóta: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral.
  2. Kimérjük a lisztet, aminek közepébe mélyedést alkotunk és ide borítjuk a sütőport, amit felpezsdítünk kis ecettel, akár citromlével.
  3. Lassanként hozzákavarjuk az olajat, s amikor csomómentesre elkavartuk, hozzákeverjük a többi alapanyagot is (tojássárgája, langyos víz, vanillin cukor).
  4. Formába öntjük és készre sütjük.
  5. Krém: Hőálló edényben jól összekeverjük a lisztet, cukrot és kakaóport.
  6. Lassan adagoljuk hozzá a tejet, majd a 2 felvert tojást, és végül a kockákra vágott vajat, és fel is tesszük a platnira. Állandó kavarással pépesre főzzük (ne riasszon el, amikor fővésnek indul enyhén csomósnak néz ki, de kitartó kavarással fővés közben lassan eltűnnek). A hőfokot mérsékelhetjük, akkor van kész a krémünk, ha elválik az edény szélétől. 2-be osztjuk.
  7. Összeállítás: A piskótaformánkat 4 részre szeljük. (A képen látható tortának a közepe és teteje Aranka krémporral felvert tejszínhabbal van megkenve. Alsó és középfelső része a főzött kakaós krémmel. A piskótát lehet csak 3 részre osztani.)
  8. A 200 ml forralt vízben elkavarjuk az 50 g kristálycukrot, és ezt is 4 részre osztjuk (vagy kompótlevet). Az elsővel meglocsoljuk a tortánk alsó részére kerülő szeletet. Ha soknak tűnik, inkább ne áztassuk el, hiszen az a lap kell tartólapunk is legyen. Viszont szárazon se hagyjuk, legalább kevéssel locsoljuk meg!
  9. Rákenjük a kakaós krém felét, és ráillesszük a torta középső szeletét.
  10. Meglocsoljuk a szirupos lével, és ezt az Aranka krémporos tejszínhabnak 1/4 részével kenjük le.
  11. A következő tortaszeletet is szirupozzuk, és a megmaradt kakaós krémmel kenjük.
  12. A tortánk felső szeletét szirupozzuk, és a tejszínhab másik 1/4 részével fedjük-simítjuk.
  13. A torta széleit a megmaradt tejszínhabbal díszítjük, tetejét tetszés szerint; ha mégis hasonló formát választanánk, vörös rózsával és kevés zöld díszítőkkel a leghangulatosabb.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5719
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Ajánló

Volt, amikor nem sikerült szépen a forma széleinél a piskóta, csapott volt... hasonló eseteknél nyugodtan változtassunk a rétegek beosztásán. Pl. a széleinél csapott felső rész kerüljön a torta tejszínhabos középrészéhez, és tejszínhabbal pótoljuk a "hiányzó" széleit, hogy egyenletesen haladhassunk a rétegekkel. SŐT, amikor nem tejszínhabbal díszítünk, lehet a forma alját a felső részre tenni, így igazi, egyenletes formánk lesz a tetején is. (Ha valakit érdekelne, a képen látható torta tetejét villával csíkoztam, a rózsa helyétől haladva, mint a napsugár. Majd a díszeket is így szórtam, egyre kevesebbet a sugarak végei felé érve, utoljára szúrjuk bele a rózsát).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen mindig a megszokott piskótát használtam fel tortának. Ma már próbálok új alapanyagokból is összeállítani formákat, legyenek változóak. Vörös rózsa zöld levelekkel, tejszínhabbal fedve - gyöngyös díszcukorkákkal hintve a legeredetibb.

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

A középső réteghez és a díszítéshez

A lapok locsolásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...