Kacsasült párolt káposztával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Arandeira
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
A kacsához
-
300g kacsacomb873 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g borsikafű1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A káposztához
-
350g káposzta70 kcal
-
8g disznózsír68 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
13g méz38 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1g bors1 kcal
Összesen
1072
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
A kacsához
-
600g kacsacomb1745 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g só0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1g borsikafű1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A káposztához
-
700g káposzta140 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
25g méz76 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
16g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1g bors3 kcal
Összesen
2144
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
A kacsához
-
41g kacsacomb119 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A káposztához
-
47.8g káposzta10 kcal
-
1g disznózsír9 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
1.7g méz5 kcal
-
0.3g balzsamecet0 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
Összesen
145
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.1 g
Zsír
-
Összesen 92.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5516 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 4841 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 404.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 229 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 92 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
1072
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.2 g
Zsír
-
Összesen 185.7 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 343 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11032 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 781 mg
-
Nátrium 9682 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 808.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 225 mg
-
D vitamin: 128 micro
-
K vitamin: 458 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 185 micro
-
β-karotin 287 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
2144
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 753.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 661 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
A kacsához
-
2 db kacsacomb
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 kk só
-
1 kk majoranna
-
1 késhegynyi rozmaring
-
0.5 kk borsikafű
-
1 csipet köménymag
A káposztához
-
1 kis fej káposzta
-
1 ek disznózsír
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 ek méz
-
1 ek balzsamecet
-
4 kk só
-
1 kávéskanál köménymag
-
1 kk bors
Elkészítés
A kacsához
- A kacsacombok bőrét kicsit bevagdossuk. A fűszereket a sóval egy mozsárban megőröljük, és a kacsacombokat bedörzsöljük vele mindkét oldalukon. A zúzott fokhagymát is a húsba dörzsöljük. Az így előkészített húst legalább két-három órán keresztül hagyjuk pácolódni, de akár már előző este is elkészíthetjük, és másnapig a hűtőben pihentetjük.
- A káposztát a torzsája kivételével legyaluljuk, és besózzuk.
- Amíg a káposzta a sóban pihen, a sütőt előmelegítjük. A befűszerezett kacsacombokat egy sütőzacskóba tesszük, jól lezárjuk, a zacskót kicsit megszurkáljuk (például egy hegyes fogpiszkálóval), hogy a gőz ne szakítsa szét sütés közben. 60 percig sütjük, de ha nagyok a combok, még egy negyedórát rátehetünk.
- Amíg a hús sül, elkészítjük a káposztát. A vöröshagymát laskára szeleteljük, és a zsírban megdinszteljük. Hozzáadjuk a mézet, kicsit megkaramellizáljuk, s beletesszük a kicsit kinyomkodott (nem kell nagyon kifacsarni) káposztát. A mozsárban megőrölt köménnyel és borssal fűszerezzük. Fedő nélkül lassú tűzön főzzük. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a balzsamecetet.
- Amikor a kacsa megpuhult, a sütőzacskót felvágjuk, s bőrével felfelé még 5-10 percig sütjük, míg szép színt kap.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 455
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 253314
- Feltöltés dátuma: 2011. december 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Arandeira
8 recept
Bármikor elkészíthető, de inkább őszi-téli ebéd, ünnepi vasárnapokra. A fiúknak a krumplipüré elengedhetetlen kísérő hozzá.