r
Nosalty Logó

Kacsa Tacos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kacsa Tacos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1021 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1685.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    1141 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1095 micro
Összesen 1021 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    297.4 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    559 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6742.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1563 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2020 mg
  • Nátrium
    2615 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1313.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1176 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    696 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    419 micro
  • β-karotin
    4564 micro
  • β-crypt
    274 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4379 micro
Összesen 4091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    430 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőbe beletesszük a kacsacombokat, és átsütjük mindkét oldalán a saját zsírjában, minden egyéb zsiradék hozzáadása nélkül, összesen kb 10-15 percig. Közben megsózzuk, és megborsozzuk.
  2. Ezután a serpenyőt berakjuk az előmelegített sütőbe, és alufóliával letakarva légkeverésen 100°C fokon /hagyományos 120°C fok/ sütjük kb. 50 percig.
  3. Ezután felemeljük a hőfokot 160°C fokra, /hagyományos 180°C/ és a fóliát levéve sütjük még kb 15-20 percig, míg szép piros nem lesz.
  4. Amikor kész, kivesszük a kacsacombokat, és leszedjük a húst a csontról, természetesen a bőrével együtt, és kis darabokra vágjuk, kb fél cm-es kockákra, de szabálytalanul, és az sem baj, ha egy kicsit cafatos.
  5. Egy serpenyőbe öntünk egy löttyintésnyi olívaolajat, felforrósítjuk, beledobjuk a vöröshagymát, és megfonnyasztjuk.
  6. Belerakjuk a chilipaprikát, s egy percre rá a paradicsomhúst is, ezt is összesütjük, kb 5 percig.
  7. Ezután beledobjuk a fokhagymát, szórunk rá kb 1 kk oregánót, megsózzuk és megborsozzuk egy kissé, és sütjük 3 percig.
  8. Ráöntjük a narancs és a citrom levét, valamint a két nagykocka nádcukrot /kb 4 kiskockacukornak felel meg/, és szépenközepes tűzön elforraljuk a lé nagy részét, kb 5 perc.
  9. Amint ez megvan, hozzáadjuk a kacsahúst, és közepesen nagy lángon jól átsütjük, kb. 5-10 perc között.
  10. Egy tortillalapot száraz serpenyőben átsütünk mindkét oldalán, rácsúsztatjuk a tányérra.
  11. A tortillára ráhelyezünk egy darab jégsalátalevelet, ráhalmozunk a húsból, erre csepegtetünk valamilyen csípős szószt, pl. Tapatiót, rászórunk némi darabokra vágott újhagymát, és egy adag reszelt cheddarsajtot, majd az alufóliacsík segítségével kis tölcsért tekerünk belőle, és lehet is fogyasztani azon melegében!
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15629
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 27.

Ajánló

Szerintem, ha marad kacsasült egy vasárnapi ebédből, és esetleg nem túl jellegzetesen más a fűszerezése, akkor az is felhasználható, tehát tulajdonképp maradék húst is lehet ilyen módon "feldolgozni", és eltüntetni. :) Guacomolét ajánlunk mellé, vagy szeletelt avocádót. pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mexikói jellegű ételre vágytunk, de nem a szokásos marha, vagy csirkehúsos változatra, hanem valami újra. Ez a finomság a Chile Pepper magazinból lett átvéve, de jelentős "áthangszerelésben". Az eredeti recept pl. főtt kacsát ír, de mi ezt nem igazán kedveljük. Mr Smith pedig úgy döntött, hogy az eredeti recept hozzávalóit megtartja, némi kiegészítéssel, és a kacsát inkább megsüti. Szerintem, és Junior Smith szerint is nem jártunk rosszul! :) Hogy hány személyre elegendő? A jelölésben négyet írtam, de összesen hat tortilla jött ki belőle, azonban fejenként kettőt meg tudtunk enni. Tehát így számoljon vele mindenki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...