Kacsa Tacos
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
188g kacsacomb545 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
60g tortilla lap195 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
11g salátalevél1 kcal
-
38g cheddar sajt151 kcal
-
0 kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
750g kacsacomb2182 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
240g tortilla lap780 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
42g salátalevél5 kcal
-
150g cheddar sajt605 kcal
-
10g tabasco szósz1 kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
31.4g kacsacomb91 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
16.7g paradicsom3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
7.5g narancslé4 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0.8g nádcukor3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
10g tortilla lap33 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
19.2g újhagyma4 kcal
-
1.8g salátalevél0 kcal
-
6.3g cheddar sajt25 kcal
-
0.4g tabasco szósz0 kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 74.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1685.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 505 mg
-
Nátrium 654 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 328.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 174 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 1141 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1095 micro
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 129.5 g
Zsír
-
Összesen 297.4 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 559 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6742.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 1563 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 2020 mg
-
Nátrium 2615 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 228.1 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1313.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1176 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 195 mg
-
D vitamin: 176 micro
-
K vitamin: 696 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 739 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 765 micro
-
α-karotin 419 micro
-
β-karotin 4564 micro
-
β-crypt 274 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 4379 micro
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 430 micro
-
Lut-zea 183 micro
Hozzávalók
-
3 közepes db kacsacomb
-
2 narancsból nyert narancslé
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 kk oregánó
-
6 db tortilla lap
-
2 ek olívaolaj
-
6 közepes db salátalevél
-
15 dkg cheddar sajt
Elkészítés
- Egy serpenyőbe beletesszük a kacsacombokat, és átsütjük mindkét oldalán a saját zsírjában, minden egyéb zsiradék hozzáadása nélkül, összesen kb 10-15 percig. Közben megsózzuk, és megborsozzuk.
- Ezután a serpenyőt berakjuk az előmelegített sütőbe, és alufóliával letakarva légkeverésen 100°C fokon /hagyományos 120°C fok/ sütjük kb. 50 percig.
- Ezután felemeljük a hőfokot 160°C fokra, /hagyományos 180°C/ és a fóliát levéve sütjük még kb 15-20 percig, míg szép piros nem lesz.
- Amikor kész, kivesszük a kacsacombokat, és leszedjük a húst a csontról, természetesen a bőrével együtt, és kis darabokra vágjuk, kb fél cm-es kockákra, de szabálytalanul, és az sem baj, ha egy kicsit cafatos.
- Egy serpenyőbe öntünk egy löttyintésnyi olívaolajat, felforrósítjuk, beledobjuk a vöröshagymát, és megfonnyasztjuk.
- Belerakjuk a chilipaprikát, s egy percre rá a paradicsomhúst is, ezt is összesütjük, kb 5 percig.
- Ezután beledobjuk a fokhagymát, szórunk rá kb 1 kk oregánót, megsózzuk és megborsozzuk egy kissé, és sütjük 3 percig.
- Ráöntjük a narancs és a citrom levét, valamint a két nagykocka nádcukrot /kb 4 kiskockacukornak felel meg/, és szépenközepes tűzön elforraljuk a lé nagy részét, kb 5 perc.
- Amint ez megvan, hozzáadjuk a kacsahúst, és közepesen nagy lángon jól átsütjük, kb. 5-10 perc között.
- Egy tortillalapot száraz serpenyőben átsütünk mindkét oldalán, rácsúsztatjuk a tányérra.
- A tortillára ráhelyezünk egy darab jégsalátalevelet, ráhalmozunk a húsból, erre csepegtetünk valamilyen csípős szószt, pl. Tapatiót, rászórunk némi darabokra vágott újhagymát, és egy adag reszelt cheddarsajtot, majd az alufóliacsík segítségével kis tölcsért tekerünk belőle, és lehet is fogyasztani azon melegében!
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15629
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 27.
Ajánló
Szerintem, ha marad kacsasült egy vasárnapi ebédből, és esetleg nem túl jellegzetesen más a fűszerezése, akkor az is felhasználható, tehát tulajdonképp maradék húst is lehet ilyen módon "feldolgozni", és eltüntetni. :) Guacomolét ajánlunk mellé, vagy szeletelt avocádót. pH besorolás: közepesen savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Mexikói jellegű ételre vágytunk, de nem a szokásos marha, vagy csirkehúsos változatra, hanem valami újra. Ez a finomság a Chile Pepper magazinból lett átvéve, de jelentős "áthangszerelésben". Az eredeti recept pl. főtt kacsát ír, de mi ezt nem igazán kedveljük. Mr Smith pedig úgy döntött, hogy az eredeti recept hozzávalóit megtartja, némi kiegészítéssel, és a kacsát inkább megsüti. Szerintem, és Junior Smith szerint is nem jártunk rosszul! :) Hogy hány személyre elegendő? A jelölésben négyet írtam, de összesen hat tortilla jött ki belőle, azonban fejenként kettőt meg tudtunk enni. Tehát így számoljon vele mindenki.