r
Nosalty Logó

Joghurtos-mascarponés-gyümölcsös süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Joghurtos-mascarponés-gyümölcsös süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    224 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3614.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1070 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    885 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2237 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 3420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
  3. A két masszát óvatosan összeforgatjuk.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, mákkal és az instant kakaóporral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához, és jól összedolgozzuk.
  5. Egy formát kibélelünk sütőpapírral, az alját átkenjük vajjal, és beleborítjuk a masszát.
  6. 160°C-os előmelegített sütőben 17-20 percig sütjük (tűpróba).
  7. A krémhez a natúr joghurtot összekeverjük a mákkal és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, jól összedolgozzuk.
  8. A csokit lereszeljük, és beleszórjuk a krémbe.
  9. A tejszínt elkezdjük felverni, majd félidőben hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponés-joghurtos részhez.
  10. A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük, és belekeverjük a kész krémbe.
  11. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet, és a tetejét meggyel díszítjük.
  12. Hűtőbe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3531
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos-mascarponés-gyümölcsös süti
Alkonyat 83 recept

Egy olyan sütit kísérleteztem ki, ami halmozza az élvezetet a benne lévő finomságokkal. Nálunk sikert aratott.:-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...