Joghurtos-mascarponés-gyümölcsös süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alkonyat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
11g tojás14 kcal
-
4 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
1g mák5 kcal
-
4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
15g joghurt9 kcal
-
2g mák11 kcal
-
4 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
27 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
30g meggy14 kcal
Összesen
342
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
10g mák53 kcal
-
10g instant kakaópor38 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
A krémhez
-
150g joghurt92 kcal
-
20g mák105 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
90g porcukor348 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
12g habfixáló45 kcal
-
300g meggy135 kcal
Összesen
3420
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
8g tojás10 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
0.7g mák4 kcal
-
0.7g instant kakaópor3 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
10.9g joghurt7 kcal
-
1.5g mák8 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
-
18.2g mascarpone73 kcal
-
3.6g fehér csokoládé20 kcal
-
18.2g habtejszín53 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
-
21.8g meggy10 kcal
Összesen
249
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
342
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 56.9 g
Zsír
-
Összesen 224 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 668 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3614.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 1304 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 1327 mg
-
Nátrium 691 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 304.2 g
-
Cukor 243 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 605.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1070 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 885 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2237 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 725 micro
Összesen
3420
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg cukor
-
1 kávéskanál fahéj
-
5 dkg finomliszt
-
1 dkg mák
-
1 dkg instant kakaópor
A krémhez
-
20 g mák
-
1 csomag vaníliás cukor
-
90 g porcukor
-
250 g mascarpone
-
50 g fehér csokoládé
-
250 ml habtejszín
-
1.5 csomag habfixáló
-
30 dkg meggy
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
- A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
- A két masszát óvatosan összeforgatjuk.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, mákkal és az instant kakaóporral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához, és jól összedolgozzuk.
- Egy formát kibélelünk sütőpapírral, az alját átkenjük vajjal, és beleborítjuk a masszát.
- 160°C-os előmelegített sütőben 17-20 percig sütjük (tűpróba).
- A krémhez a natúr joghurtot összekeverjük a mákkal és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, jól összedolgozzuk.
- A csokit lereszeljük, és beleszórjuk a krémbe.
- A tejszínt elkezdjük felverni, majd félidőben hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponés-joghurtos részhez.
- A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük, és belekeverjük a kész krémbe.
- A kihűlt tésztára simítjuk a krémet, és a tetejét meggyel díszítjük.
- Hűtőbe tesszük dermedni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3534
- Feltöltés dátuma: 2013. július 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Alkonyat
83 recept
Egy olyan sütit kísérleteztem ki, ami halmozza az élvezetet a benne lévő finomságokkal. Nálunk sikert aratott.:-)