r
Nosalty Logó

Joghurtos-mascarponés-gyümölcsös süti

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Alkonyat
Joghurtos-mascarponés-gyümölcsös süti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

342
Kalória
5.7g
Fehérje
30.4g
Szénhidrátok
22.4g
Zsír
60.5g
Víz
66.8g
Koleszterin
1.2g
Rost
24.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    224 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3614.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    605.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1070 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    885 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2237 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 3420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
  3. A két masszát óvatosan összeforgatjuk.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, mákkal és az instant kakaóporral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához, és jól összedolgozzuk.
  5. Egy formát kibélelünk sütőpapírral, az alját átkenjük vajjal, és beleborítjuk a masszát.
  6. 160°C-os előmelegített sütőben 17-20 percig sütjük (tűpróba).
  7. A krémhez a natúr joghurtot összekeverjük a mákkal és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, jól összedolgozzuk.
  8. A csokit lereszeljük, és beleszórjuk a krémbe.
  9. A tejszínt elkezdjük felverni, majd félidőben hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponés-joghurtos részhez.
  10. A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük, és belekeverjük a kész krémbe.
  11. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet, és a tetejét meggyel díszítjük.
  12. Hűtőbe tesszük dermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Egy olyan sütit kísérleteztem ki, ami halmozza az élvezetet a benne lévő finomságokkal. Nálunk sikert aratott.:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Puha burgonyás pogácsa

Ugyan az összes pogácsák közül a burgonyás néz ki a legszerényebben, mégis ez a verzió rendelkezik az egyik leglégiesebb, legkönnyedebb állaggal. Persze csak akkor, ha jól dolgozzuk ki ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!