r
Nosalty Logó

Joghurtos málnatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Joghurtos málnatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 677 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 2706 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 160 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 677 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    957 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4459.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1772 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1270 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1440 micro
Összesen 2706 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat a csokoládéval, majd kicsit hűlni hagyjuk. A lisztet összeforgatjuk a kakaóporral, sütőporral és egy csipet sóval.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások sárgáját és a langyosra hűlt csokoládét.
  3. Végül beleforgatjuk a lisztes keveréket is, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze.
  4. Ezután egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve rácsra téve hűlni hagyjuk.

Krém

  1. A joghurtot, cukrot és 20 dkg málnát felforraljuk, közben egy krumplinyomóval a málnát kissé szétnyomkodjuk benne, majd a tűzről levéve teljesen kihűtjük.
  2. Közben előkészítjük a tortaformát, ha szükséges, sütőpapírral meg is magasíthatjuk, az aljába helyezzük a piskótát.
  3. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd a tűzre téve rövid idő alatt felfoldjuk, de ne forraljuk fel, kicsit hűlni hagyjuk.
  4. Közben a vaníliás cukorral felverjük a jól behűtött tejszínt, majd hozzáadjuk a joghurtos krémet, végül belekeverjük a zselatint, és a citrom levét és reszelt héját is.
  5. Ezután az előkészített piskótára öntjük a krémet, és beleszórjuk a maradék málnát, majd a dermedésig hidegre tesszük. Málnával díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 19
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 339
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 71347
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos málnatorta
Katharosz 499 recept

Ebben a nyári hőségben jó választás lehet ez a könnyű, krémes édesség.  Forrás: Konyha magazin

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...