Joghurtos málnatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
-
5g vaj36 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
14 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
Összesen
677
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
-
20g vaj143 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
57 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
300g joghurt183 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
350g málna182 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
100g víz0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
150g málna78 kcal
Összesen
2706
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
-
1.2g vaj8 kcal
-
1.2g étcsokoládé6 kcal
-
9.7g tojás12 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
2.3g finomliszt9 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
17.6g joghurt11 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
20.5g málna11 kcal
-
17.6g habtejszín51 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
5.9g víz0 kcal
-
2.3g citromlé1 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
8.8g málna5 kcal
Összesen
160
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 36.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1114.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.5 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 286.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 317 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 360 micro
Összesen
677
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.9 g
Zsír
-
Összesen 145.9 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 957 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4459.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 1287 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 1772 mg
-
Nátrium 944 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 326 g
-
Cukor 237 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1144.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1298 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 158 mg
-
D vitamin: 194 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 598 mg
-
Retinol - A vitamin: 1270 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 293 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1440 micro
Összesen
2706
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
2 dkg vaj
-
2 dkg étcsokoládé
-
3 db tojás
-
6 dkg cukor
-
2.5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
-
4 dkg finomliszt
-
1 csipet só
Krém
Elkészítés
Piskóta
- Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat a csokoládéval, majd kicsit hűlni hagyjuk. A lisztet összeforgatjuk a kakaóporral, sütőporral és egy csipet sóval.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások sárgáját és a langyosra hűlt csokoládét.
- Végül beleforgatjuk a lisztes keveréket is, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze.
- Ezután egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve rácsra téve hűlni hagyjuk.
Krém
- A joghurtot, cukrot és 20 dkg málnát felforraljuk, közben egy krumplinyomóval a málnát kissé szétnyomkodjuk benne, majd a tűzről levéve teljesen kihűtjük.
- Közben előkészítjük a tortaformát, ha szükséges, sütőpapírral meg is magasíthatjuk, az aljába helyezzük a piskótát.
- A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd a tűzre téve rövid idő alatt felfoldjuk, de ne forraljuk fel, kicsit hűlni hagyjuk.
- Közben a vaníliás cukorral felverjük a jól behűtött tejszínt, majd hozzáadjuk a joghurtos krémet, végül belekeverjük a zselatint, és a citrom levét és reszelt héját is.
- Ezután az előkészített piskótára öntjük a krémet, és beleszórjuk a maradék málnát, majd a dermedésig hidegre tesszük. Málnával díszítve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 19
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 339
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 77
- Össznézettség: 71347
- Feltöltés dátuma: 2017. július 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Ebben a nyári hőségben jó választás lehet ez a könnyű, krémes édesség. Forrás: Konyha magazin