Joghurtos lencsesaláta füstölt lazaccal és retekkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
A lencséhez
-
63g lencse220 kcal
-
5 kcal
-
23g fehér hagyma8 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
5g citromlé1 kcal
A saláta összeállításához
-
25g füstölt lazac29 kcal
-
20g retek3 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g kapor3 kcal
-
18g metélőhagyma5 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
308
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
A lencséhez
-
250g lencse880 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
20g citromlé4 kcal
A saláta összeállításához
-
100g füstölt lazac117 kcal
-
80g retek12 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g kapor12 kcal
-
70g metélőhagyma21 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
Összesen
1232
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
A lencséhez
-
28.3g lencse100 kcal
-
3.2g salottahagyma2 kcal
-
10.2g fehér hagyma4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0.8g rozmaring1 kcal
-
2.3g citromlé0 kcal
A saláta összeállításához
-
11.3g füstölt lazac13 kcal
-
9g retek1 kcal
-
22.6g joghurt14 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.2g kapor1 kcal
-
7.9g metélőhagyma2 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
Összesen
138
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1109.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 597 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 136.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 172 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 547 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
308
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.7 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4437.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 551 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 1181 mg
-
Nátrium 2387 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 546.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 380 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 689 micro
-
K vitamin: 229 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1390 micro
-
Kolin: 378 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2188 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 464 micro
Összesen
1232
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 502 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
A lencséhez
-
250 g lencse
-
1 közepes db salottahagyma
-
1 közepes fej fehér hagyma
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 szál kakukkfű
-
1 szál rozmaring
-
0.5 citromból nyert citromlé
A saláta összeállításához
-
100 g füstölt lazac
-
4 db retek
-
200 g joghurt
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
4 szál kapor
-
10 szál metélőhagyma
-
4 szál petrezselyem
Elkészítés
A lencséhez
- A lencsét szűrőn átmossuk, és egy lábasba szórjuk.
- Hozzáadunk egy negyedelt, tisztított fehérhagymát, egy aprított salottát, 2 babérlevelet, egy-egy ág kakukkfüvet és rozmaringot, annyi vizet, hogy jócskán ellepje, aztán sózzuk, borsozzuk, és így főzzük kb. 25-30 perc alatt puhára.
- Amikor elkészült, kivesszük a fűszerágakat és a babért, a hagyma szépen összeesik, azt keverjük hozzá.
- A végén facsarjuk rá egy fél cirom levét.
A saláta összeállításához
- A joghurtot sóval kikeverjük habosra.
- A lencsét tányérokba halmozzuk.
- A tetejére lazaccsíkokat, retekkarikákat, pár kanál joghurtot, és aprított zöldfűszereket teszünk, így tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 5149
- Feltöltés dátuma: 2020. november 10.
Ajánló
A nap bármely étkezésébe beilleszthető fogás.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
szilveszter
kategória:
szilveszteri levesek, főételek, köretek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Ez egy hidegen és melegen is fogyasztható lazacos saláta joghurtöntettel. Reggelire, suliba vagy munkába a hideg változat a menő. Uzsonnára és vacsorára jól esik a meleg étel, akkor az éppen elkészült, még gőzölgő lencsére halmozzuk a lazacot, süssük a retekkarikákat is meg, a joghurtot pedig ne akkor vegyük ki a hűtőből, ne hűtse el az ételünket.