r
Nosalty Logó

Joghurtos lencsesaláta füstölt lazaccal és retekkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Joghurtos lencsesaláta füstölt lazaccal és retekkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lencséhez

A saláta összeállításához

308
Kalória
23.2g
Fehérje
47.7g
Szénhidrátok
3.8g
Zsír
136.6g
Víz
12.3g
Koleszterin
8.5g
Rost
5.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lencséhez

A saláta összeállításához

Összesen 308 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lencséhez

A saláta összeállításához

Összesen 1232 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lencséhez

A saláta összeállításához

Összesen 138 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    136.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 308 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4437.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    2387 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    546.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    689 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1390 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2188 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 1232 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

A lencséhez

  1. A lencsét szűrőn átmossuk, és egy lábasba szórjuk.
  2. Hozzáadunk egy negyedelt, tisztított fehérhagymát, egy aprított salottát, 2 babérlevelet, egy-egy ág kakukkfüvet és rozmaringot, annyi vizet, hogy jócskán ellepje, aztán sózzuk, borsozzuk, és így főzzük kb. 25-30 perc alatt puhára.
  3. Amikor elkészült, kivesszük a fűszerágakat és a babért, a hagyma szépen összeesik, azt keverjük hozzá.
  4. A végén facsarjuk rá egy fél cirom levét.

A saláta összeállításához

  1. A joghurtot sóval kikeverjük habosra.
  2. A lencsét tányérokba halmozzuk.
  3. A tetejére lazaccsíkokat, retekkarikákat, pár kanál joghurtot, és aprított zöldfűszereket teszünk, így tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Ez egy hidegen és melegen is fogyasztható lazacos saláta joghurtöntettel. Reggelire, suliba vagy munkába a hideg változat a menő. Uzsonnára és vacsorára jól esik a meleg étel, akkor az éppen elkészült, még gőzölgő lencsére halmozzuk a lazacot, süssük a retekkarikákat is meg, a joghurtot pedig ne akkor vegyük ki a hűtőből, ne hűtse el az ételünket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vöröslencse előétel

Ha az egészséges étkezést részesíted előnyben, akkor szinte kötelező ezzel az előétellel kezdened az étkezést. Egyszerű, de kompakt étel, bármi mellé szuperül illik.

BioValue

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!