r
Nosalty Logó

Joghurtkrémes túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feketeszeder
Joghurtkrémes túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.1 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9516 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    2182 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    3145 mg
  • Nátrium
    1517 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.6 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1263.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2338 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 4250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.3 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit jól elkeverjük, majd a tepsibe/tortaformába öntve kisütjük. A tepsit előtte olajjal kikenjük, majd liszttel beszórjuk. Forró sütőbe kezdjük a sütést,majd közepesre vesszük a lángot.
  2. A tejszínt habbá verjük, és félretesszük.
  3. Atúrótösszetörjük villával, hozzákeverjük a joghurtot, majd az összetört gyümölcsöt. A gyümölcs felét jó elpépesíteni, a másik részt darabosra hagyni, ezt a végén rakom akkor bele. Ha citromot használunk jól megmossuk, vékonyan a héját lereszeljük, majd a levét kinyomjuk, és azt is atúróhozadjuk. A legpóriasabb a lekvár, de minőségétől függően nagyon jó is lehet, ezt csak kissé összetörjük, és úgy adjuk a krémhez.
  4. Ezután keverjük a krémhez a zselatinfixeket (a tasakra írt adag minimum másfélszeresét szoktam használni, úgy lesz biztos állagú a krém).
  5. A cukor hozzákeverése a következő, mennyisége a gyümölcstől, lekvártól függ, illetve mennyire szeretjük édesen. Szerintem a joghurtkrémet nem kell túl gejlre készíteni, hagyjuk meg azt a vajas krémeknek. Végülóvatosana felvert tejszínhabot is belekeverjük.
  6. Az egészet a kihűlt tésztára borítjuk, majd hagyjuk "megkeményedni", legjobb hűtőbe tenni. 2-3 óra múlva már csaknem eléri a végleges állagát. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10367
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtkrémes túrótorta
Feketeszeder 1 recept

Gyors, egyszerű könnyen variálható tortát szerettem volna, kevés mosogatással.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...