Jamie Oliver olasz sonkás-spenótos lepénye
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
6g cheddar sajt25 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g tej7 kcal
-
4g vaj25 kcal
A töltelékhez
-
5g vaj36 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
68g lilahagyma25 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
88g spenót14 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g tejföl248 kcal
-
38g parmezán sajt147 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
1161
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
25g cheddar sajt101 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g tej28 kcal
-
14g vaj100 kcal
A töltelékhez
-
20g vaj143 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
350g spenót58 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
150g parmezán sajt588 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g sonka276 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
4642
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
11.2g finomliszt41 kcal
-
4.5g vaj32 kcal
-
1.1g cheddar sajt5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
2.2g tej1 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
A töltelékhez
-
0.9g vaj6 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
12.1g lilahagyma4 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
15.7g spenót3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
22.4g tejföl44 kcal
-
6.7g parmezán sajt26 kcal
-
7.4g tojás9 kcal
-
9g sonka12 kcal
-
2.2g parmezán sajt9 kcal
Összesen
205
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 47.7 g
Zsír
-
Összesen 77.8 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 366 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3136 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 911 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 694 mg
-
Nátrium 1350 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 273.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 888 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 312 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 575 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3710 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7947 micro
Összesen
1161
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 190.8 g
Zsír
-
Összesen 311.4 g
-
Telített zsírsav 164 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1464 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12544 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 3643 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 466 mg
-
Foszfor 2777 mg
-
Nátrium 5400 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 260.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1092.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3551 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 203 micro
-
K vitamin: 1250 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 757 micro
-
Kolin: 815 mg
-
Retinol - A vitamin: 2298 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14841 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31788 micro
Összesen
4642
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 562.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 665 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1425 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Először elkészítjük a tésztát.
- A lisztet, a vajat (hájat), a sajtot, csipet sót betesszük a robotgépbe, és kb 30 másodpercig összeforgatjuk. Hozzáadjuk a rozmaringot, kakukkfüvet, a felvert tojást és kevés tejet. Újból pár másodperc összeforgatás. Vegyük ki deszkára, és nagyon gyors mozdulatokkal gyúrjuk, ütögessük össze. Csomagoljuk fóliába, és fél órára tegyük a hűtőbe.
- Ha letelt a fél óra, vegyük ki, és lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 30x40 cm-esre.
- Kenjünk ki egy ilyesmi nagyságú tepsit vajjal, és tegyük bele a tésztát. Hagyjunk neki peremet. Szúrkáljuk meg villával, és tegyük be a fagyasztóba 30 percre.
- Melegítsük elő a sütőt.
- Kivesszük újból a tésztát, és betesszük 6-8 percre a sütőbe, amíg világos aranysárga nem lesz, majd kivesszük.
- Ezalatt egy serpenyőben egy löttyintésnyi olívaolajat forrósítunk, és a hagymát kb. 10 percig lassan puhára pároljuk benne.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, a spenótot és a majoranna (oregánó) nagy részét. Ízesítsük sóval, borssal, és ha a spenót összeesett, vegyük le a tűzről.
- Kenjük a spenótos keveréket a tésztára. Szórjuk rá a sonkát.
- Keverjük össze a krémsajtot (tejfölt),adjuk hozzá a parmezánt, a tojásokat, kevés sót, borsot. Jól forgassuk össze, és kenjük ra sonkára.
- Bőségesen reszeljünk rá parmezánt, szórjuk meg a maradék oregánóval (majorannával),csavarjunk rá pár csepp citromlevet, és csepegtessük meg olívaolajjal.
- Süssük az előmelegített sütőben kb. 15-20 percig, amíg gyönyörű aranybarna lesz a teteje, és pezseg!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 23680
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Egy kiváló recept a sok közül,nagy kedvencemtől, Jamie Oliver-től. Könnyed, finom, ízes...próbáljátok ki, nem csalódtok!