r
Nosalty Logó

Jamie Oliver olasz sonkás-spenótos lepénye

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vicikó
Jamie Oliver olasz sonkás-spenótos lepénye
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1161
Kalória
47.7g
Fehérje
65.1g
Szénhidrátok
77.8g
Zsír
273.2g
Víz
366g
Koleszterin
4.6g
Rost
8.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1161 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 205 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3136 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    911 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3710 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7947 micro
Összesen 1161 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    190.8 g

Zsír

  • Összesen
    311.4 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12544 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    3643 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2777 mg
  • Nátrium
    5400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1092.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3551 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    1250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    757 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14841 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31788 micro
Összesen 4642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát.
  2. A lisztet, a vajat (hájat), a sajtot, csipet sót betesszük a robotgépbe, és kb 30 másodpercig összeforgatjuk. Hozzáadjuk a rozmaringot, kakukkfüvet, a felvert tojást és kevés tejet. Újból pár másodperc összeforgatás. Vegyük ki deszkára, és nagyon gyors mozdulatokkal gyúrjuk, ütögessük össze. Csomagoljuk fóliába, és fél órára tegyük a hűtőbe.
  3. Ha letelt a fél óra, vegyük ki, és lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 30x40 cm-esre.
  4. Kenjünk ki egy ilyesmi nagyságú tepsit vajjal, és tegyük bele a tésztát. Hagyjunk neki peremet. Szúrkáljuk meg villával, és tegyük be a fagyasztóba 30 percre.
  5. Melegítsük elő a sütőt.
  6. Kivesszük újból a tésztát, és betesszük 6-8 percre a sütőbe, amíg világos aranysárga nem lesz, majd kivesszük.
  7. Ezalatt egy serpenyőben egy löttyintésnyi olívaolajat forrósítunk, és a hagymát kb. 10 percig lassan puhára pároljuk benne.
  8. Hozzáadjuk a fokhagymát, a spenótot és a majoranna (oregánó) nagy részét. Ízesítsük sóval, borssal, és ha a spenót összeesett, vegyük le a tűzről.
  9. Kenjük a spenótos keveréket a tésztára. Szórjuk rá a sonkát.
  10. Keverjük össze a krémsajtot (tejfölt),adjuk hozzá a parmezánt, a tojásokat, kevés sót, borsot. Jól forgassuk össze, és kenjük ra sonkára.
  11. Bőségesen reszeljünk rá parmezánt, szórjuk meg a maradék oregánóval (majorannával),csavarjunk rá pár csepp citromlevet, és csepegtessük meg olívaolajjal.
  12. Süssük az előmelegített sütőben kb. 15-20 percig, amíg gyönyörű aranybarna lesz a teteje, és pezseg!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 30x40

Egy kiváló recept a sok közül,nagy kedvencemtől, Jamie Oliver-től.  Könnyed, finom, ízes...próbáljátok ki, nem csalódtok!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!