r
Nosalty Logó

Jamie Oliver olasz sonkás-spenótos lepénye

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Jamie Oliver olasz sonkás-spenótos lepénye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1161 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 205 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3136 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    911 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3710 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7947 micro
Összesen 1161 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    190.8 g

Zsír

  • Összesen
    311.4 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12544 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    3643 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2777 mg
  • Nátrium
    5400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3551 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    1250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    757 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14841 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31788 micro
Összesen 4642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát.
  2. A lisztet, a vajat (hájat), a sajtot, csipet sót betesszük a robotgépbe, és kb 30 másodpercig összeforgatjuk. Hozzáadjuk a rozmaringot, kakukkfüvet, a felvert tojást és kevés tejet. Újból pár másodperc összeforgatás. Vegyük ki deszkára, és nagyon gyors mozdulatokkal gyúrjuk, ütögessük össze. Csomagoljuk fóliába, és fél órára tegyük a hűtőbe.
  3. Ha letelt a fél óra, vegyük ki, és lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 30x40 cm-esre.
  4. Kenjünk ki egy ilyesmi nagyságú tepsit vajjal, és tegyük bele a tésztát. Hagyjunk neki peremet. Szúrkáljuk meg villával, és tegyük be a fagyasztóba 30 percre.
  5. Melegítsük elő a sütőt.
  6. Kivesszük újból a tésztát, és betesszük 6-8 percre a sütőbe, amíg világos aranysárga nem lesz, majd kivesszük.
  7. Ezalatt egy serpenyőben egy löttyintésnyi olívaolajat forrósítunk, és a hagymát kb. 10 percig lassan puhára pároljuk benne.
  8. Hozzáadjuk a fokhagymát, a spenótot és a majoranna (oregánó) nagy részét. Ízesítsük sóval, borssal, és ha a spenót összeesett, vegyük le a tűzről.
  9. Kenjük a spenótos keveréket a tésztára. Szórjuk rá a sonkát.
  10. Keverjük össze a krémsajtot (tejfölt),adjuk hozzá a parmezánt, a tojásokat, kevés sót, borsot. Jól forgassuk össze, és kenjük ra sonkára.
  11. Bőségesen reszeljünk rá parmezánt, szórjuk meg a maradék oregánóval (majorannával),csavarjunk rá pár csepp citromlevet, és csepegtessük meg olívaolajjal.
  12. Süssük az előmelegített sütőben kb. 15-20 percig, amíg gyönyörű aranybarna lesz a teteje, és pezseg!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 23680
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jamie Oliver olasz sonkás-spenótos lepénye
Vicikó 251 recept

Egy kiváló recept a sok közül,nagy kedvencemtől, Jamie Oliver-től.  Könnyed, finom, ízes...próbáljátok ki, nem csalódtok!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...