r
Nosalty Logó

Itáliai rántott hús

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Itáliai rántott hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
rántott ételek
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A fűszeres zsemlemorzsához

A panírozáshoz

A körethez

Összesen 1264 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A fűszeres zsemlemorzsához

A panírozáshoz

A körethez

Összesen 3792 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A fűszeres zsemlemorzsához

A panírozáshoz

A körethez

Összesen 214 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3581.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    1492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 1264 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    233.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10744.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    2331 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    3076 mg
  • Nátrium
    4476 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1185 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    759 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1065 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1439 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 3792 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    627 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A fűszeres zsemlemorzsához

A panírozáshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet 6 szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk.
  2. A panírhoz valókat késes robotgépben összeaprítjuk.
  3. A tojást felverjük, sózzuk, belereszelünk 3 ek parmezán sajtot. A húst bepanírozzuk.
  4. Vagy sütőben sütjük úgy, hogy 1-1 ek vajat elosztunk ketté, az egyik részét a hús alá, másikat a tetejére tesszük. Fél óra alatt 170 fokon megsütjük mindkét oldalát. Süthetjük a húst olajban is.
  5. 1 vöröshagymát apróra vágunk, megdinsztelünk 2 ek olajon, hozzáreszelve a fokhagymát is.
  6. Ha aranysárga, ráöntjük a paradicsomkonzervet, amit szétnyomkodunk, de maradjon darabos. Sózzuk, borsozzuk, cukrot adunk hozzá és a zöldfűszereket. Főzzük, amíg besűrűsödik (kb. 1/4 óra).
  7. A tésztát sós vízben al dente főzzük, majd a szószba átszedjük.
  8. A szószos tésztával tálaljuk a rántott húst.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 738
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 76693
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itáliai rántott hús
Évi néni 1830 recept

Buddy Valastro, New Jersey-ben élő cukrászmester ezt főzte a "nagy olasz családjának". Ha nekik jó, nekünk is nagyszerű lesz ebédre.

Hozzávalók

A húshoz

A fűszeres zsemlemorzsához

A panírozáshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...