r
Nosalty Logó

Indiai vajas csirke Zsófi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsófi.M
Indiai vajas csirke Zsófi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5621 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 474 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.8 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4467.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1509.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    647 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    22486 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 1896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1176 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét felkockázzuk és besózzuk.
  2. A joghurthoz keverjük a citrom levét, a reszelt gyömbért, a reszelt fokhagymát, ízlés szerint egy kevés chilipelyhet, végül a tandoori masala port.
  3. Beleforgatjuk a csirkét, és hagyjuk állni legalább fél órán át, de a több sem fog megártani neki.
  4. Feltesszük a vajat a tűzre, majd amikor már elolvadt, hozzákeverjük a kardamomot, a szegfűszeget és a fahéjat. Pár percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a kockázott paradicsomot és a paradicsompürét is - ha szükséges, akkor aparadicsomokat szétnyomkodjuk. 15-20 percig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.
  5. A csirkéket sütőben grill-fokozaton 10-15 perc alatt elősütjük. Akkor jó, amikor már barnulgat a teteje.
  6. Hozzákeverjük a csirkeszeleteket a paradicsomos szószhoz, hozzákeverjük a garam masala port, az evőkanálnyi mézet és a tejszínt.
  7. 15 percig még rotyogtatjuk alacsony lángon - akkor lesz jó, amikor már bársonyosan sima a szósz.
  8. Vajkockákkal a tetején tálaljuk, és valamilyen finom indiai körettel, például citromos rizzsel vagy naan-nal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9710
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indiai vajas csirke Zsófi konyhájából
Zsófi.M 39 recept

Már megint gondban vagyok azzal, hogy most akkor mennyire autentikus a receptem, ez most ugyanis egy maláj lány tollából származik, hozzám pedig Tuviától érkezett :)  Nézegettem mindenfelé, hogy pontosan hogyan is készül a híres-nevezetes vajas csirke, aztán emellett maradtam. Nem bántuk meg, isteni finom. A többiben a fűszerek arányai, és a hozzáadás sorrendje változik elsősorban, nagy különbséget még nem fedeztem fel. Nekünk így a kedvenc :)  Citromos rizzsel ettük legutóbb, de sima basmatival, vagy bármilyen más indiai körettel nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...