Tandoori krém

Tandoori krém

Leírás

Otthon is könnyen elkészíthető krém, amelynek alapja a tandoori fűszerkeverék. Ez kb. 3-4 főzésre elegendő ez a mennyiség: Egy serpenyőben megpirítunk 10 tk koriandermagot, amíg pattogni nem kezd.Hozzáadunk 6 tk római köményt és 1 tk szárított chili paprikát és egy kis darab fahéjat.Addig pirítjuk együtt, míg a fűszerek a hő hatására kinyílnak és átható illatukat belengi a konyhát.Hagyjuk kicsit kihűlni, majd mozsárban jól megtörjük (esetleg kávédarálón ledaráljuk).3 közepes vöröshagymát meghámozunk és egy turmixgépbe daraboljuk.Hozzáteszünk 12 gerezd fokhagymát és 3 ek frissen reszelt gyömbért.Fél citrom levével és 1 ek olajjal jól összeturmixoljuk, majd belekeverjük a fűszereket, és végül belekeverünk 1 tk sót, valamint 1 ek pirospaprikával és 1 ek kurkumával színezzük a pasztát. A tandoor egy földbe süllyesztett, henger alakú kemence, melynek belső falát különleges agyaggal vonják be. Az afganisztáni, indiai és a pakisztán konyhában használják; de közép-ázsiai, közel-keleti és balkán recepteket is készítenek tandoorban. A fával, vagy faszénnel felfűtött kemence hőmérséklete akár a 480 C-ot is elérheti és a jó hőszigetelés miatt hosszan őrzi a meleget. A legismertebb tandoorban készült ételek a tandoori csirke, csirke tikka és a különböző indiai kenyérvariációk (roti, naan).

Mikor vegyem

Bármikor. ;

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben a saját készítésű, vagy a boltban vásárolt és már felbontott krém is sokáig eláll.

100g Tandoori krém

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm tandoori krém?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...