Tandoori krém
Leírás
Otthon is könnyen elkészíthető krém, amelynek alapja a tandoori fűszerkeverék. Ez kb. 3-4 főzésre elegendő ez a mennyiség: Egy serpenyőben megpirítunk 10 tk koriandermagot, amíg pattogni nem kezd.Hozzáadunk 6 tk római köményt és 1 tk szárított chili paprikát és egy kis darab fahéjat.Addig pirítjuk együtt, míg a fűszerek a hő hatására kinyílnak és átható illatukat belengi a konyhát.Hagyjuk kicsit kihűlni, majd mozsárban jól megtörjük (esetleg kávédarálón ledaráljuk).3 közepes vöröshagymát meghámozunk és egy turmixgépbe daraboljuk.Hozzáteszünk 12 gerezd fokhagymát és 3 ek frissen reszelt gyömbért.Fél citrom levével és 1 ek olajjal jól összeturmixoljuk, majd belekeverjük a fűszereket, és végül belekeverünk 1 tk sót, valamint 1 ek pirospaprikával és 1 ek kurkumával színezzük a pasztát. A tandoor egy földbe süllyesztett, henger alakú kemence, melynek belső falát különleges agyaggal vonják be. Az afganisztáni, indiai és a pakisztán konyhában használják; de közép-ázsiai, közel-keleti és balkán recepteket is készítenek tandoorban. A fával, vagy faszénnel felfűtött kemence hőmérséklete akár a 480 C-ot is elérheti és a jó hőszigetelés miatt hosszan őrzi a meleget. A legismertebb tandoorban készült ételek a tandoori csirke, csirke tikka és a különböző indiai kenyérvariációk (roti, naan).
Mikor vegyem
Bármikor. ;
hogyan tároljam
Hűtőszekrényben a saját készítésű, vagy a boltban vásárolt és már felbontott krém is sokáig eláll.
100g Tandoori krém
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok