Tandoori krém

Otthon is könnyen elkészíthető krém, amelynek alapja a tandoori fűszerkeverék. Ez kb. 3-4 főzésre elegendő ez a mennyiség: Egy serpenyőben megpirítunk 10 tk koriandermagot, amíg pattogni nem kezd.Hozzáadunk 6 tk római köményt és 1 tk szárított chili paprikát és egy kis darab fahéjat.Addig pirítjuk együtt, míg a fűszerek a hő hatására kinyílnak és átható illatukat belengi a konyhát.Hagyjuk kicsit kihűlni, majd mozsárban jól megtörjük (esetleg kávédarálón ledaráljuk).3 közepes vöröshagymát meghámozunk és egy turmixgépbe daraboljuk.Hozzáteszünk 12 gerezd fokhagymát és 3 ek frissen reszelt gyömbért.Fél citrom levével és 1 ek olajjal jól összeturmixoljuk, majd belekeverjük a fűszereket, és végül belekeverünk 1 tk sót, valamint 1 ek pirospaprikával és 1 ek kurkumával színezzük a pasztát. A tandoor egy földbe süllyesztett, henger alakú kemence, melynek belső falát különleges agyaggal vonják be. Az afganisztáni, indiai és a pakisztán konyhában használják; de közép-ázsiai, közel-keleti és balkán recepteket is készítenek tandoorban. A fával, vagy faszénnel felfűtött kemence hőmérséklete akár a 480 C-ot is elérheti és a jó hőszigetelés miatt hosszan őrzi a meleget. A legismertebb tandoorban készült ételek a tandoori csirke, csirke tikka és a különböző indiai kenyérvariációk (roti, naan).
Bármikor. ;
Hűtőszekrényben a saját készítésű, vagy a boltban vásárolt és már felbontott krém is sokáig eláll.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
A TikTokon terjedt el egy trükk, ami leleplezi a Kinder tojások titkát. Ezzel sajnos a meglepetés élménye is csorbát szenvedhet.
Németh OrsiCsak egyetlen szabályt jegyezz meg annak érdekében, ha azt szeretnéd, hogy a tulipánod a kerted (és a vázád) éke legyen.
Németh OrsiAmennyire gyakori, annyira kellemetlen tünet a puffadás – ennek ellenére sokan nem tudják, hogy pontosan mi okozza. Ez pedig a megelőzést, illetve a kezelést is megnehezíti.
Szabó AnnaUgyan már csak hét üzlete maradt, azt is bezárja az egykor népszerű élelmiszerlánc.
Mennyei málnás csigákig tekereg az utunk ma, a menüt szemlélve. Erősen kezdünk, a legédesebb borsólevessel, majd a főétel lakat jól, akár napokra is, savanyú káposztás csirkecombok formájában.
Ne hagyjuk, hogy kullancstelep váljon a gyönyörű kertünkből! Most eláruljuk, mely növények azok, amiket kifejezetten szeretnek belakni a kullancsok - inkább kerüljük el őket!
Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!