Tandoori csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
Összesen
310
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
30g tandoori krém0 kcal
-
4g garam masala0 kcal
Összesen
1239
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
79.7g csirkecomb89 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
15.9g joghurt10 kcal
-
2.4g tandoori krém0 kcal
-
0.3g garam masala0 kcal
Összesen
99
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 512.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 136.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
310
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.1 g
Zsír
-
Összesen 89.5 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2051.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 998 mg
-
Nátrium 529 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 544.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 476 micro
Összesen
1239
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
2 dl joghurt
-
2 ek tandoori krém
-
2 teáskanál garam masala
Elkészítés
- A lebőrözött csirkecombokat kettévágjuk az izületnél és a csontokhoz viszonyítva haránt irányban egy-két helyen bevágjuk a húst, hogy jobban átjárja a pác.
- Rácsavarjuk a citromlevet és összeforgatjuk a húsokat.
- A joghurtot összekeverjük a tandoori krémmel és a garam masala-val.
- Egy üvegtál aljára kenünk egy kis pácot kanállal és egymás mellé teszünk egy réteg csirkecombot. Vastagon bekenjük a páccal, majd egy következő réteg húst teszünk bele és így ismételjük, amíg az összes hús belekerül a tálba. A tetejére pác kerüljön.
- Legalább 4-5 órára, de inkább egy estére a pácban hagyjuk a csirkecombokat!
- Grillen, vagy 200 fokosra előmelegített sütőben, alufóliával kibélelt tepsiben egymás mellé rakva szép pirosra sütjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 332
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 172632
- Feltöltés dátuma: 2009. január 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
A tandoor egy földbe süllyesztett, henger alakú kemence, melynek belső falát különleges agyaggal vonják be. Az afganisztáni, indiai és a pakisztán konyhában használják; de közép-ázsiai, közel-keleti és balkán recepteket is készítenek tandoorban. A fával vagy faszénnel felfűtött kemence hőmérséklete akár a 480 fokot is elérheti és a jó hőszigetelés miatt hosszan őrzi a meleget. A legismertebb tandoorban készült ételek a tandoori csirke, csirke tikka és a különböző indiai kenyérvariációk (roti, naan).