r
Nosalty Logó

Indiai vajas csirke Tomatotree konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Indiai vajas csirke Tomatotree konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 453 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3627.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1166.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    661 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1945 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3731 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk és besózzuk. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, és késsel, vagy aprítógéppel összeaprítjuk, kevés vízzel higítjuk.
  2. Egy tálban a gyömbéres-fokhagymás keverékhez hozzáadunk 2 tk garam masalát, a csili, a kurkuma, és az őrölt római kömény felét, majd beleöntjük a joghurtot, és egyenletesre elkeverjük. A fűszeres joghurtba beleforgatjuk a csirkemellkockákat, és lehetőleg 1 éjszakán át hűtőben érleljük.
  3. Másnap a vöröshagymákat félbevágjuk, felkarikázzuk, és az olajban aranyszínűre pároljuk. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és a fűszereket: 2 tk garam masalát, 1 tk tandori masalát, kurkumát és csilit ízlés szerint. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a joghurtban érlelt húst és mártást, a vajat és együtt pároljuk, amíg a csirkemell megpuhul.
  4. Végül a főzőtejszínt is belekeverjük és ízlés szerint utánsózzuk, ill. pici cukorral meghintjük. (Ez nem is fog érződni.)
  5. Pulao, vagy hagyományos rizskörettel, illetve indiai kenyérkével tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5404
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indiai vajas csirke Tomatotree konyhájából
Tomatotree 262 recept

Ez a recept is az indiai főzősuli ízletes hozadéka. Ott tényleg csilit használtunk, de a család a kevésbé csípőset szereti, így a remake otthon fele csili - fele pirospaprika arányban készült. Nagyon intenzíven fűszeres, igazi egzotikus kavalkád van benne. Tetszett az indiai szakács hitvallása, miszerint a főzés amúgy se nagy kunszt, elég annyit tudni, hogy milyen fűszerből mennyit és mikor kell hozzáadni az ételhez.  :)) A köretnek ajánlott pulao rizs receptjeim között megtalálható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...