r
Nosalty Logó

Indiai csirkemell kenyérrel és mentaszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Indiai csirkemell kenyérrel és mentaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
275 °C
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fűszeres-joghurtos húshoz

Az indiai kenyérhez

A mentaszószhoz

Összesen 854 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fűszeres-joghurtos húshoz

Az indiai kenyérhez

A mentaszószhoz

Összesen 3424 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fűszeres-joghurtos húshoz

Az indiai kenyérhez

A mentaszószhoz

Összesen 161 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2869.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    1651 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 854 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.6 g

Zsír

  • Összesen
    147.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11479.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1141 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    2922 mg
  • Nátrium
    6606 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1310.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    543 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 3424 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A fűszeres-joghurtos húshoz

Az indiai kenyérhez

A mentaszószhoz

Elkészítés

A fűszeres-joghurtos húshoz

  1. A húst nagy kockákra vágjuk (3x3 cm), és az összes fűszerrel összekevert joghurtban pácoljuk legalább 4-5 órán át.
  2. Kevés vajat olvasztunk, és a fűszeres-joghurtos húst erős lángon sütjük. Nagyjából 1/4 óra alatt elkészül. Ha kevésnek találnánk a szószt, amiben fő, pótolhatjuk joghurttal.
  3. A naanhoz a cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, joghurtot, lisztet, sót és lágy tésztává dagasztjuk (vagy a kenyérsütőgép), kb. 3/4 órát kelesztjük.
  4. Felosztjuk 5 részre, lisztezett deszkán 2-3 mm-re nyújtjuk, tepsibe helyezve 275 C-on hőlégkeverés + grill funkción mindkét oldalát 1-1 perc alatt megsütjük. (Ha nincs a tűzhelyünkön ilyen funkció, akkor úgy is szoktam, hogy nagy lángon lefedett palacsintasütőben vagy grill serpenyőben ugyanennyi idő alatt megsütöm, - Indiában ezt tandoori (agyag) kemencében teszik, amelyben sokszor akár 370 C is uralkodik. Itt sütik a húsokat is.) Ha megsült, még forrón átkenjük olvasztott vajjal, amibe akár zúzott fokhagymát is tehetünk.
  5. A mentaleveleket felaprítjuk, összekeverjük a zúzott fokhagymával, citromlével, cukorral, borssal és joghurttal. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
  • Sütés hőfoka: 275 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9081
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indiai csirkemell kenyérrel és mentaszósszal
Évi néni 1830 recept

Szeretem az indiai konyhát. El kell mondjam, hogy az indiaiak nagyon sok fűszert használnak, de ehhez az ételhez nem kell ennyi minden amit leírtam - tehát nem állítom, hogy az eredeti konyha így készíti, csak nekem volt ilyen hangulatom. Azt szeretem ebben a konyhában, hogy olyan illat- és ízkavalkád egy- egy fogás, hogy az semmihez sem hasonlítható. Mindenesetre pillanatok alatt végeztünk hárman evvel az adaggal.

Hozzávalók

A fűszeres-joghurtos húshoz

Az indiai kenyérhez

A mentaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...