r
Nosalty Logó

Indiai csirkemell kenyérrel és mentaszósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Indiai csirkemell kenyérrel és mentaszósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fűszeres-joghurtos húshoz

Az indiai kenyérhez

A mentaszószhoz

854
Kalória
60.7g
Fehérje
69.4g
Szénhidrátok
36.8g
Zsír
327.7g
Víz
191.3g
Koleszterin
6.3g
Rost
15.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fűszeres-joghurtos húshoz

Az indiai kenyérhez

A mentaszószhoz

Összesen 854 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fűszeres-joghurtos húshoz

Az indiai kenyérhez

A mentaszószhoz

Összesen 3424 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fűszeres-joghurtos húshoz

Az indiai kenyérhez

A mentaszószhoz

Összesen 161 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2869.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    1651 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    327.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 854 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.6 g

Zsír

  • Összesen
    147.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11479.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1141 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    2922 mg
  • Nátrium
    6606 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1310.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    543 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 3424 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

A fűszeres-joghurtos húshoz

  1. A húst nagy kockákra vágjuk (3x3 cm), és az összes fűszerrel összekevert joghurtban pácoljuk legalább 4-5 órán át.
  2. Kevés vajat olvasztunk, és a fűszeres-joghurtos húst erős lángon sütjük. Nagyjából 1/4 óra alatt elkészül. Ha kevésnek találnánk a szószt, amiben fő, pótolhatjuk joghurttal.
  3. A naanhoz a cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, joghurtot, lisztet, sót és lágy tésztává dagasztjuk (vagy a kenyérsütőgép), kb. 3/4 órát kelesztjük.
  4. Felosztjuk 5 részre, lisztezett deszkán 2-3 mm-re nyújtjuk, tepsibe helyezve 275 C-on hőlégkeverés + grill funkción mindkét oldalát 1-1 perc alatt megsütjük. (Ha nincs a tűzhelyünkön ilyen funkció, akkor úgy is szoktam, hogy nagy lángon lefedett palacsintasütőben vagy grill serpenyőben ugyanennyi idő alatt megsütöm, - Indiában ezt tandoori (agyag) kemencében teszik, amelyben sokszor akár 370 C is uralkodik. Itt sütik a húsokat is.) Ha megsült, még forrón átkenjük olvasztott vajjal, amibe akár zúzott fokhagymát is tehetünk.
  5. A mentaleveleket felaprítjuk, összekeverjük a zúzott fokhagymával, citromlével, cukorral, borssal és joghurttal. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 275 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szeretem az indiai konyhát. El kell mondjam, hogy az indiaiak nagyon sok fűszert használnak, de ehhez az ételhez nem kell ennyi minden amit leírtam - tehát nem állítom, hogy az eredeti konyha így készíti, csak nekem volt ilyen hangulatom. Azt szeretem ebben a konyhában, hogy olyan illat- és ízkavalkád egy- egy fogás, hogy az semmihez sem hasonlítható. Mindenesetre pillanatok alatt végeztünk hárman evvel az adaggal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!