r
Nosalty Logó

Indiai fűszerezésű rizs sült céklával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Turmix
Indiai fűszerezésű rizs sült céklával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A rizshez

A céklához

Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A rizshez

A céklához

Összesen 1221 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A rizshez

A céklához

Összesen 110 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    634 micro
  • β-karotin
    1575 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1293.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    632 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    941 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2536 micro
  • β-karotin
    6302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 1221 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

A rizshez

A céklához

Elkészítés

A rizshez

  1. A rizs elkészítése:
  2. A rizst alaposan megmossuk, legalább 7-szer és lecsurgatjuk.
  3. A sárgarépát, fehérrépát megtisztítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk (vághatjuk kiskockára vagy karikára is, de én most rá vagyok kattanva a gyufaszál zöldségre).
  4. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és fokhagymanyomón áttörjük.
  5. A gyömbér héját levágjuk és feldaraboljuk.
  6. Az olajat felmelegítjük, beledobjuk a fűszereket és lassú tűzön pirítjuk, akkor jó, ha a szegfűszeg kezd szétnyílni.
  7. Hozzáadjuk a hagymákat és kicsit megfonnyasztjuk, majd beletesszük a rizst és folyamatosan keverve üvegesre pároljuk.
  8. Beletesszük a babot és folytatjuk a párolást, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, beleszórjuk a kurkumát és a fahéjat, lefedve kb.15 percig pároljuk. Ha gyufaszálra vágtuk a zöldséget, csak a párolás felénél tegyük bele, mert a hátralévő időben megpuhul, ha nem, a babbal együtt.
  9. A végén megszórhatjuk frissen őrölt borssal és chillivel.
  10. A sült cékla elkészítése:
  11. A céklát megmossuk, meghámozzuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, majd csíkokra.
  12. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük.
  13. Egy lefedhető serpenyőben felmelegítjuk az olajat, és beletesszük a céklát és a fokhagymát. Kicsit sütjük, néha megkeverjük, majd kevés vizet és sót adunk hozzá.
  14. Ha szükséges, még adunk hozzá vizet. Kb. 20 perc alatt megpuhul.
  15. Borsozzuk, ha szükséges még sózzuk. Tehetünk bele köményt is.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5787
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Ajánló

Innen nagyon változatosan felhasználható: ehetjük reggelire kenyérrel, salátával. Turmixolva rákenhetjük a kenyérre vagy pirítósra. Tölthetünk vele főtt tojást. Juhtúróval is fogyasztható. Készíthetünk hozzá köretet, rizst, vagy egyéb gabonafélét. Ha többet készítünk, akkor inkább sütőben, tepsiben érdemes megsütni. Ugyanúgy készítjük, mint fentebb leírtam, csak a tepsit lefedjük fóliával.

Receptkategóriák

A rizs vegán koromban alapétel volt, de mostanra kicsit kiszorult a táplálkozásunkból. A sült cékla az utóbbi évek nagy kedvence. Mivel az elmúlt hetekben kicsit háttérbe szorult a főzés egyéb elfoglaltságaim okán, gondoltam ma elkészítem a nagy kedvencet.

Hozzávalók

A rizshez

A céklához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...