r
Nosalty Logó

Húsvéti spenóttorta gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Húsvéti spenóttorta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1109 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4431 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    72 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3824.5 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    255 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    1495 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4613 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10309 micro
Összesen 1109 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    262.2 g

Zsír

  • Összesen
    288 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15298 g
  • Cink
    1313 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    3007 mg
  • Vas
    1018 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    3295 mg
  • Nátrium
    5982 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2960 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    1585 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    809 micro
  • Kolin:
    1123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18453 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41235 micro
Összesen 4431 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.4 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    803 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1794 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 2 ek olívaolajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát pár másodperc alatt,majd rátesszük a kiengedett spenótleveleket, és pár perc alatt elforraljuk a levét. Közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az őrölt szerecsendióval. Kihűtjük.
  2. A sajtokat lereszeljük külön-külön. 4 tojást megfőzünk keményre kevés sóval és 1 kk ecettel.
  3. Ha a tésztánk mélyhűtött, kiengedjük.
  4. Ha kihűlt a spenótunk, hozzákeverjük az áttört tehéntúrót, a lereszelt parmezánt, a fél doboz tejfölt, 2,5 db tojást. (A fél tojással majd a tetejét kenjük le.)
  5. Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral vagy vékonyan kivajazzuk vagy olajozzuk.
  6. A tészta kb 2/3-át beletesszük a tortaformába úgy, hogy az oldalán is legyen tészta a formának. Belesimítjuk a spenótos-túrós massza felét. Ezt megszórjuk a reszelt mozzarella sajttal. Erre ráterítjük -hogy mindenhol befedje- a tarja szeleteket.
  7. A keményre főzött tojásokat megpucoljuk, felkarikázzuk. Szépen rásorakoztatjuk a tojáskarikákat a tarjára, majd megszórjuk a kecskesajttal. Ezt befedjük a spenótos-túrós massza másik felével. Erre rátesszük a maradék tésztát, és a tészta találkozásoknál eldolgozzuk. Megszurkáljuk villával, és lekenjük az enyhén felvert fél tojással.
  8. Hideg sütőbe téve 160 fokon kb 60 percet sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával fedjük le. (Én kb 30 perc után lefedtem, és az utolsó 10 percnél levettem még az alufóliát.)
  9. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és a tortaformával rácsra tesszük. 10 percet pihentetjük, majd éles, hosszabb késsel óvatosan körbevágjuk, és leszedjük róla a csatos tortakarikát. Majd óvatosan alányúlva lapos kiszedő kanállal tálra tesszük. (Én két lapátot használtam, de az is igaz, hogy a Férjem addigra már egy nagy szelettel megkönnyítette a spenóttorta tálra szedését.)
  10. Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom étel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3234
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti spenóttorta gazdagon
Gonoszka1 428 recept

Igaz, hogy a Húsvét még csak egy hét múlva lesz (mire megjelenik a receptem már annyi idő sem), de úgy gondoltam, hogy most is elkészítem vacsorára. Nagyon finom étel, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a spenótot, de annak is, aki nem, hátha ezzel az elkészítési móddal megkedveli. De azt elmondhatom, hogy aki eddig megkóstolta, az nagyon-nagyon finomnak találta, és elkérte a receptet. A húsvéti ünnep egyik finom fogása lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...