Húsvéti spenóttorta gazdagon
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
100g leveles tészta371 kcal
-
113g spenót19 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
125g tehéntúró184 kcal
-
21g tejföl42 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
25g kecskesajt91 kcal
-
96g tojás121 kcal
-
68 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
1109
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
400g leveles tészta1484 kcal
-
450g spenót75 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
85g tejföl168 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
-
385g tojás484 kcal
-
150g füstölt-főtt tarja270 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
4431
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
17.4g leveles tészta65 kcal
-
19.6g spenót3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
21.7g tehéntúró32 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
-
4.3g mozzarella13 kcal
-
4.3g parmezán sajt17 kcal
-
4.3g kecskesajt16 kcal
-
16.7g tojás21 kcal
-
6.5g füstölt-főtt tarja12 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
Összesen
193
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 65.5 g
Zsír
-
Összesen 72 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3824.5 g
-
Cink 328 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 752 mg
-
Vas 255 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 824 mg
-
Nátrium 1495 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 275.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 740 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 396 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 151 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 281 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4613 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10309 micro
Összesen
1109
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 262.2 g
Zsír
-
Összesen 288 g
-
Telített zsírsav 143 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1536 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15298 g
-
Cink 1313 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 3007 mg
-
Vas 1018 mg
-
Magnézium 433 mg
-
Foszfor 3295 mg
-
Nátrium 5982 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1103.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2960 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 335 micro
-
K vitamin: 1585 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 604 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 809 micro
-
Kolin: 1123 mg
-
Retinol - A vitamin: 1421 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18453 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41235 micro
Összesen
4431
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 665.4 g
-
Cink 57 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 26 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 803 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1794 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg leveles tészta
-
4 gerezd fokhagyma
-
50 dkg tehéntúró
-
85 g tejföl
-
10 dkg mozzarella
-
10 dkg parmezán sajt
-
10 dkg kecskesajt
-
7 db tojás
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A 2 ek olívaolajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát pár másodperc alatt,majd rátesszük a kiengedett spenótleveleket, és pár perc alatt elforraljuk a levét. Közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az őrölt szerecsendióval. Kihűtjük.
- A sajtokat lereszeljük külön-külön. 4 tojást megfőzünk keményre kevés sóval és 1 kk ecettel.
- Ha a tésztánk mélyhűtött, kiengedjük.
- Ha kihűlt a spenótunk, hozzákeverjük az áttört tehéntúrót, a lereszelt parmezánt, a fél doboz tejfölt, 2,5 db tojást. (A fél tojással majd a tetejét kenjük le.)
- Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral vagy vékonyan kivajazzuk vagy olajozzuk.
- A tészta kb 2/3-át beletesszük a tortaformába úgy, hogy az oldalán is legyen tészta a formának. Belesimítjuk a spenótos-túrós massza felét. Ezt megszórjuk a reszelt mozzarella sajttal. Erre ráterítjük -hogy mindenhol befedje- a tarja szeleteket.
- A keményre főzött tojásokat megpucoljuk, felkarikázzuk. Szépen rásorakoztatjuk a tojáskarikákat a tarjára, majd megszórjuk a kecskesajttal. Ezt befedjük a spenótos-túrós massza másik felével. Erre rátesszük a maradék tésztát, és a tészta találkozásoknál eldolgozzuk. Megszurkáljuk villával, és lekenjük az enyhén felvert fél tojással.
- Hideg sütőbe téve 160 fokon kb 60 percet sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával fedjük le. (Én kb 30 perc után lefedtem, és az utolsó 10 percnél levettem még az alufóliát.)
- Ha megsült, kivesszük a sütőből, és a tortaformával rácsra tesszük. 10 percet pihentetjük, majd éles, hosszabb késsel óvatosan körbevágjuk, és leszedjük róla a csatos tortakarikát. Majd óvatosan alányúlva lapos kiszedő kanállal tálra tesszük. (Én két lapátot használtam, de az is igaz, hogy a Férjem addigra már egy nagy szelettel megkönnyítette a spenóttorta tálra szedését.)
- Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom étel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3234
- Feltöltés dátuma: 2013. március 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Igaz, hogy a Húsvét még csak egy hét múlva lesz (mire megjelenik a receptem már annyi idő sem), de úgy gondoltam, hogy most is elkészítem vacsorára. Nagyon finom étel, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a spenótot, de annak is, aki nem, hátha ezzel az elkészítési móddal megkedveli. De azt elmondhatom, hogy aki eddig megkóstolta, az nagyon-nagyon finomnak találta, és elkérte a receptet. A húsvéti ünnep egyik finom fogása lehet.