Húsvéti sós kalács sonkás-tojásos töltelékkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
33g finomliszt121 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
8g tej5 kcal
-
10g joghurt6 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
1g só0 kcal
Töltelék hozzávalói:
-
17g főtt sonka23 kcal
-
23g tojás29 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5g tojás6 kcal
Összesen
254
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
400g finomliszt1456 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
100g tej56 kcal
-
125g joghurt76 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
12g só0 kcal
Töltelék hozzávalói:
-
200g főtt sonka280 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
30g kukoricaliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3039
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
29.2g finomliszt106 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
-
7.3g tej4 kcal
-
9.1g joghurt6 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0.9g só0 kcal
Töltelék hozzávalói:
-
14.6g főtt sonka20 kcal
-
20g tojás25 kcal
-
4.4g tejföl9 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
2.2g kukoricaliszt8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g tojás5 kcal
Összesen
221
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 652.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 436 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
254
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 127.6 g
Zsír
-
Összesen 117.9 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1673 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7835.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 257 mg
-
Kálcium 660 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1476 mg
-
Nátrium 5230 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 355 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 468.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1067 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 328 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 518 micro
-
Kolin: 1272 mg
-
Retinol - A vitamin: 1055 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1975 micro
Összesen
3039
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 571.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 381 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
-
40 dkg finomliszt
-
2 dkg élesztő
-
1 dl tej
-
125 g joghurt
-
5 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
1 tk cukor
-
2 teáskanál só
Töltelék hozzávalói:
-
5 db tojás
-
3 ek tejföl
-
2 teáskanál mustár
-
2 evőkanál kukoricaliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához:
- A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel.
- A keverőtálba szitáljuk bele a sóval összekevert lisztet, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést.
- A vajat olvasszuk meg, majd hűtsük vissza, és keverjük simára a tojássárgájákkal.
- Ezután a liszt közepébe lévő mélyedésbe öntsük bele a joghurtot, a vajas-tojássárgás keveréket, és a felfuttatott élesztőt. Ezután indítsuk el a robotgépet, és 5-6 perc alatt dagasszuk meg a tésztát (természetesen megdagaszthatjuk kézzel is).
- A megdagasztott tésztát ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd konyharuhával takarjuk le, és langyos helyen 1 óra alatt kelesszük a duplájára.
Töltelék hozzávalói:
- A teljesen kihűlt, főtt, füstölt sonkát vágjuk fel kisebb darabokra.
- Az előzőleg megfőzött, és teljesen kihűlt tojásokat pucoljuk meg, majd szintén vágjuk fel apróra.
- Egy tálba tegyük bele a tejfölt, majd adjuk hozzá a mustárt, a kukoricalisztet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a szerecsendióval és keverjük simára. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott tojást, és keverjük óvatosan össze.
- A megkelt tésztát borítsuk ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra (arra figyeljünk hogy ne legyen nagyobb a kuglóf forma méreténél amiben majd sütjük).
- Ezután kanalazzuk rá az összekevert tölteléket, majd óvatosan kenjük el a tésztán, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön belőle. Ezután szórjuk meg az apróra vágott sonkával, majd tekerjük fel úgy, mint a bejglit.
- Egy 24 cm-es kuglóf formát zsírozzunk, és lisztezzünk ki, majd helyezzük bele a feltekert tésztát. Ezután takarjuk le egy konyharuhával, és langyos helyen kelesszük 30 percig újra, majd kenjük le felvert egész tojással.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt készre.
- A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 216
- Feltöltés dátuma: 2023. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Gizi
401 recept