Húsvéti répatorta Jahin konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jahin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
34g tojás43 kcal
-
26g finomliszt96 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
63g sárgarépa23 kcal
-
19g dió123 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
10 kcal
-
0g fahéj1 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
31g mascarpone126 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
11g citrom2 kcal
A díszítéshez
-
13g marcipán58 kcal
Összesen
936
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
210g finomliszt764 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
500g sárgarépa182 kcal
-
150g dió981 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
2g só0 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
85g citrom13 kcal
A díszítéshez
-
100g marcipán462 kcal
Összesen
7466
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
12.1g tojás15 kcal
-
9.2g finomliszt34 kcal
-
11.2g napraforgó olaj99 kcal
-
7.9g cukor31 kcal
-
22g sárgarépa8 kcal
-
6.6g dió43 kcal
-
1.1g sütőpor1 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
0.1g fahéj0 kcal
-
0.1g só0 kcal
A krémhez
-
11g mascarpone44 kcal
-
8.8g habtejszín26 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
-
3.7g citrom1 kcal
A díszítéshez
-
4.4g marcipán20 kcal
Összesen
328
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 70.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1287.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 487 mg
-
Nátrium 426 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 97.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 583 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 1934 micro
-
β-karotin 4626 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 302 micro
Összesen
936
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 108.6 g
Zsír
-
Összesen 564.4 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 158 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 171 g
-
Koleszterin 1122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10299.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 2411 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 394 mg
-
Foszfor 3892 mg
-
Nátrium 3409 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 520.5 g
-
Cukor 306 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 776.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4663 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 113 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 244 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 413 micro
-
Kolin: 867 mg
-
Retinol - A vitamin: 935 micro
-
α-karotin 15473 micro
-
β-karotin 37011 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 2419 micro
Összesen
7466
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 680 micro
-
β-karotin 1628 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
328
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
210 g finomliszt
-
3 dl napraforgó olaj
-
180 g cukor
-
50 dkg sárgarépa
-
15 dkg dió
-
2 csomag sütőpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 ek fahéj
-
0.5 kk só
A krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
2 dl habtejszín
-
2 dkg porcukor
A díszítéshez
-
10 dkg marcipán
Elkészítés
A tésztához
- A tészta nedveshozzávalóitösszekeverjük egy keverőtálban habosra, 10 percig keverjük legalább, majd a végén keverjük bele a lisztet, diót, és beleforgatjuk a reszelt répát.
- Sütőpapírral kibélelt kapcsosban sütjük tűpróbáig.
- Megvárjuk, amíg kihűl, ezalatt elkészítjük a krémet.
- A sajtot kikeverjük a porcukorral, citromlével és citromhéjjal, majd beleforgatjuk a kemény, habbá vert tejszínt.
- A kihűlt tésztát egyenletesen bevonjuk vele.
- Marcipánból díszeket készítünk a tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4245
- Feltöltés dátuma: 2013. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Jahin
189 recept
Habkönnyű, diós-répás süti, hűtőben tartva másnapra sem szárad ki, ünnepi alkalomra való.