r
Nosalty Logó

Húsvéti répatorta Jahin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Húsvéti répatorta Jahin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    4626 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    564.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10299.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    2411 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    3892 mg
  • Nátrium
    3409 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.5 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4663 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    37011 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    2419 micro
Összesen 7466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    680 micro
  • β-karotin
    1628 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta nedveshozzávalóitösszekeverjük egy keverőtálban habosra, 10 percig keverjük legalább, majd a végén keverjük bele a lisztet, diót, és beleforgatjuk a reszelt répát.
  2. Sütőpapírral kibélelt kapcsosban sütjük tűpróbáig.
  3. Megvárjuk, amíg kihűl, ezalatt elkészítjük a krémet.
  4. A sajtot kikeverjük a porcukorral, citromlével és citromhéjjal, majd beleforgatjuk a kemény, habbá vert tejszínt.
  5. A kihűlt tésztát egyenletesen bevonjuk vele.
  6. Marcipánból díszeket készítünk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4243
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habkönnyű, diós-répás süti, hűtőben tartva másnapra sem szárad ki, ünnepi alkalomra való.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...