r
Nosalty Logó

Húsvéti nyuszitál - Hidegtál 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Húsvéti nyuszitál - Hidegtál 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 630 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 2519 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 121 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1450.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    318 micro
  • β-karotin
    1843 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    855 micro
Összesen 630 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.9 g

Zsír

  • Összesen
    163.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5800.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    3335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1051.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    575 micro
  • K vitamin:
    346 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    1998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1145 micro
  • α-karotin
    1272 micro
  • β-karotin
    7374 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3422 micro
Összesen 2519 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A hidegtálhoz

  1. A tojásokat keményre főzzük, hűtjük, héját eltávolítjuk. 1 db kivételével félbevágjuk. A tojássárgákat finomszűrőn áttörjük.
  2. A tejföllel, a mustárral, ízlés szerinti őrölt fehérbossal, sóval fűszerezzük.
  3. A sajtkrémeket összekeverjük, tejszínnel lazítjuk.
  4. A húslében a zselatint kevergetve forrásig hevítjük.
  5. Kiterítünk 10 db sonkaszeletet. Habzsákba kanalazzuk a sajtkrém felét, és a sonkaszeletek szélére csíkokat húzunk. Feltekerjük őket, félretesszük.
  6. A sajtkrém másik felébe beledolgozzuk a tormát. Betöltjük vele a másik 10 db sonkaszeletet.
  7. Az elkészített tojástöltelékkel szintén habzsák segítségével, csillagcsővel betöltjük a felezett tojásokat.
  8. A sonkatekercseket elrendezzük a 10-10 db-ot kicsit távolabb egymástól.
  9. Az elkészített aszpikkal kétszer egymás után lefényezzük őket.
  10. Egy nagy kerek sültes tányér közepére salátaleveleket rendezünk. Rárakjuk a francia salátát. Köréje rendezzük a sonkatekerceket és a betöltött tojásokat. A felsorolt zöldségekkel ízlés szerint díszitjük
  • Elkészítettem: 300 alkalommal
  • Receptkönyvben: 590
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 91123
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 19.

Ajánló

A salátákat előző nap szoktam elkészíteni, mert nagyon fontos, hogy az ízek összeérjenek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti nyuszitál - Hidegtál 5.
Olaszné Anci 191 recept

Arra gondoltam, hogy a sütemény mellé valami hideg csipegetnivalóval is kedveskedek a hozzánk betévedő locsoló vendégeknek. Így jött ez az ötlet, de ti más formában is elhelyezhetitek a tányérotokon, ha kedvet kaptok az elkészítéséhez. Ügyesebbek legyetek mint én voltam, mert a tojástöltelékébe egy kicsit több tejföl került, mint ahogy szeretttem volna. Ez volt a húsvét előtti főpróba, élesben remélem, szebben sikerül majd! Ettől függetlenül mind elfogyott!

Hozzávalók

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...