Húsvéti nyuszitál - Hidegtál 5.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A hidegtálhoz
-
165g főtt tojás256 kcal
-
50g gépsonka69 kcal
-
32 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
4g torma3 kcal
-
13g főzőtejszín16 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
13g alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A díszítéshez
-
13g lilahagyma5 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
20g pritaminpaprika4 kcal
-
23g snidling7 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
7g salátalevél1 kcal
Összesen
630
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A hidegtálhoz
-
660g főtt tojás1023 kcal
-
200g gépsonka276 kcal
-
200g franciasaláta alap128 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
200g krémsajt500 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
15g torma12 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A díszítéshez
-
50g lilahagyma18 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
80g pritaminpaprika17 kcal
-
90g snidling27 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
28g salátalevél4 kcal
Összesen
2519
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A hidegtálhoz
-
31.8g főtt tojás49 kcal
-
9.6g gépsonka13 kcal
-
9.6g franciasaláta alap6 kcal
-
4.8g tejföl10 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
9.6g krémsajt24 kcal
-
4.8g tömlős krémsajt9 kcal
-
0.7g torma1 kcal
-
2.4g főzőtejszín3 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
2.4g alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A díszítéshez
-
2.4g lilahagyma1 kcal
-
9.6g kígyóuborka1 kcal
-
1.9g sárgarépa1 kcal
-
3.8g pritaminpaprika1 kcal
-
4.3g snidling1 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
1.3g salátalevél0 kcal
Összesen
121
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.5 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1450.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 834 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 262.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 457 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 499 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 318 micro
-
β-karotin 1843 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 855 micro
Összesen
630
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.9 g
Zsír
-
Összesen 163.6 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 2538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5800.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 645 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 1418 mg
-
Nátrium 3335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1051.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1830 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 575 micro
-
K vitamin: 346 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 480 micro
-
Kolin: 1998 mg
-
Retinol - A vitamin: 1145 micro
-
α-karotin 1272 micro
-
β-karotin 7374 micro
-
β-crypt 440 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3422 micro
Összesen
2519
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 355 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
A hidegtálhoz
-
11 db főtt tojás
-
20 dkg gépsonka
-
20 dkg franciasaláta alap
-
1 dl tejföl
-
1 tk mustár
-
20 dkg krémsajt
-
10 dkg tömlős krémsajt
-
0.5 dl főzőtejszín
-
1 ek zselatin
-
0.5 dl alaplé
-
só ízlés szerint
A díszítéshez
-
1 kis db lilahagyma
-
0.5 db kígyóuborka
-
0.5 db sárgarépa
-
0.5 db pritaminpaprika
-
0.5 csokor snidling
-
4 db salátalevél
Elkészítés
A hidegtálhoz
- A tojásokat keményre főzzük, hűtjük, héját eltávolítjuk. 1 db kivételével félbevágjuk. A tojássárgákat finomszűrőn áttörjük.
- A tejföllel, a mustárral, ízlés szerinti őrölt fehérbossal, sóval fűszerezzük.
- A sajtkrémeket összekeverjük, tejszínnel lazítjuk.
- A húslében a zselatint kevergetve forrásig hevítjük.
- Kiterítünk 10 db sonkaszeletet. Habzsákba kanalazzuk a sajtkrém felét, és a sonkaszeletek szélére csíkokat húzunk. Feltekerjük őket, félretesszük.
- A sajtkrém másik felébe beledolgozzuk a tormát. Betöltjük vele a másik 10 db sonkaszeletet.
- Az elkészített tojástöltelékkel szintén habzsák segítségével, csillagcsővel betöltjük a felezett tojásokat.
- A sonkatekercseket elrendezzük a 10-10 db-ot kicsit távolabb egymástól.
- Az elkészített aszpikkal kétszer egymás után lefényezzük őket.
- Egy nagy kerek sültes tányér közepére salátaleveleket rendezünk. Rárakjuk a francia salátát. Köréje rendezzük a sonkatekerceket és a betöltött tojásokat. A felsorolt zöldségekkel ízlés szerint díszitjük
- Elkészítettem: 300 alkalommal
- Receptkönyvben: 590
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 91123
- Feltöltés dátuma: 2011. április 19.
Ajánló
A salátákat előző nap szoktam elkészíteni, mert nagyon fontos, hogy az ízek összeérjenek!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Arra gondoltam, hogy a sütemény mellé valami hideg csipegetnivalóval is kedveskedek a hozzánk betévedő locsoló vendégeknek. Így jött ez az ötlet, de ti más formában is elhelyezhetitek a tányérotokon, ha kedvet kaptok az elkészítéséhez. Ügyesebbek legyetek mint én voltam, mert a tojástöltelékébe egy kicsit több tejföl került, mint ahogy szeretttem volna. Ez volt a húsvét előtti főpróba, élesben remélem, szebben sikerül majd! Ettől függetlenül mind elfogyott!