r
Nosalty Logó

Húsos samosa snidlinges, fokhagymás mártogatóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Húsos samosa snidlinges, fokhagymás mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mártogatóshoz

Összesen 461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mártogatóshoz

Összesen 2770 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mártogatóshoz

Összesen 184 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1376.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    816 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    154.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8258.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    5488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    965 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    401 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4896 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 2770 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A mártogatóshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A mártogatóshoz összekeverjük az alapanyagokat, és hűtőben hagyjuk 1-2 órát, hogy jól összeérjenek az ízek. Ezt előre is meg lehet csinálni.
  2. A tésztát elkészítjük. A lisztet tálba szitáljuk, a közepére fészket készítünk. Közepébe öntjük a vizet, az olajat végül a sót. Kézzel összeállítjuk a tésztát, jó simára gyúrjuk (elég kemény tésztát kapunk), és fóliába vagy nejlontasakba tesszük fél órára pihenni.
  3. Ez idő alatt az apró kockára vágott hagymát megpirítjuk a forró olajban, rányomjuk a fokhagymát, 1-2 percig együtt sütjük. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük: só, bors,curry, kurkuma, őrölt chili, köménymag (ez lehet őrölt is), gyömbér. Lefedve pároljuk kb. 10 percig,utána süssük zsírjára. Dobjunk rá felcsíkozott chili paprikát és a koriandert. Tegyük pikánssá egy kis citromlével.
  4. Az elkészített tésztát gyúrjuk át, formázzunk belőle kis gombócokat, és egyenként nyújtsuk vékony kb. 15 cm körökre.
  5. Vágjuk félbe, a körcikk szélét, kenjük meg vízzel vagy tojásfehérjével, hajtsuk rá az egyik felét a közepéig, kenjük meg a szélét, és hajtsuk fel a másik irányból is. Nyomkodjuk össze a ragasztást, kezünkbe véve, egy tölcsérré tudjuk formálni.
  6. Megtöltjük a húsos masszával, és az íves részt is összenyomkodjuk. Hagyjuk kicsit megszáradni a ragasztást 1-2 perc.Minden félkörrel így járunk el.
  7. Bő, forró olajbanropogósra, aranyszínűresütjük a kis táskáinkat. Papírtörlőre szedve, leitatjuk a zsiradékot.
  8. Mártogatóssal vagy chutny-val kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 17922
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 23.

Ajánló

Tehetünk bele garam masalat is, én kihagytam. Senkinek nem hiányzott...:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szemezgettem az indiai konyhával, de kicsit féltem is a hozzávalóktól. Most bátor voltam, és kitaláltam ezt, persze nem zöldséggel....azért a három fiú nem lelkesedett volna. Nagy sikert aratott, a kb. 20 db kevésnek bizonyult 6 főre. Legközelebb megpróbálom zöldségesen is, már ki is találtam hozzá a szószt is.:)

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A mártogatóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...