Húsos samosa snidlinges, fokhagymás mártogatóssal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Geleva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
A töltelékhez
-
83g darált pulykahús96 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
47 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
2g só0 kcal
-
29 kcal
-
15g víz0 kcal
A mártogatóshoz
Összesen
461
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
A töltelékhez
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3g koriander1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g só0 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
90g víz0 kcal
A mártogatóshoz
Összesen
2770
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
A töltelékhez
-
32.9g darált pulykahús38 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
2.1g napraforgó olaj19 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.1g gyömbér0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.2g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A tésztához
-
16.5g finomliszt60 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
5.9g víz0 kcal
A mártogatóshoz
Összesen
184
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1376.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 915 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 160.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 816 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
461
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 154.5 g
Zsír
-
Összesen 136.9 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 512 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8258.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 617 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 1603 mg
-
Nátrium 5488 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 965 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 820 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 401 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 403 mg
-
Retinol - A vitamin: 408 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4896 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 670 micro
Összesen
2770
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 544.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál curry por
-
só ízlés szerint
-
1 tk citromlé
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
2 teáskanál só
-
2.5 ek napraforgó olaj
A mártogatóshoz
Elkészítés
A töltelékhez
- A mártogatóshoz összekeverjük az alapanyagokat, és hűtőben hagyjuk 1-2 órát, hogy jól összeérjenek az ízek. Ezt előre is meg lehet csinálni.
- A tésztát elkészítjük. A lisztet tálba szitáljuk, a közepére fészket készítünk. Közepébe öntjük a vizet, az olajat végül a sót. Kézzel összeállítjuk a tésztát, jó simára gyúrjuk (elég kemény tésztát kapunk), és fóliába vagy nejlontasakba tesszük fél órára pihenni.
- Ez idő alatt az apró kockára vágott hagymát megpirítjuk a forró olajban, rányomjuk a fokhagymát, 1-2 percig együtt sütjük. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük: só, bors,curry, kurkuma, őrölt chili, köménymag (ez lehet őrölt is), gyömbér. Lefedve pároljuk kb. 10 percig,utána süssük zsírjára. Dobjunk rá felcsíkozott chili paprikát és a koriandert. Tegyük pikánssá egy kis citromlével.
- Az elkészített tésztát gyúrjuk át, formázzunk belőle kis gombócokat, és egyenként nyújtsuk vékony kb. 15 cm körökre.
- Vágjuk félbe, a körcikk szélét, kenjük meg vízzel vagy tojásfehérjével, hajtsuk rá az egyik felét a közepéig, kenjük meg a szélét, és hajtsuk fel a másik irányból is. Nyomkodjuk össze a ragasztást, kezünkbe véve, egy tölcsérré tudjuk formálni.
- Megtöltjük a húsos masszával, és az íves részt is összenyomkodjuk. Hagyjuk kicsit megszáradni a ragasztást 1-2 perc.Minden félkörrel így járunk el.
- Bő, forró olajbanropogósra, aranyszínűresütjük a kis táskáinkat. Papírtörlőre szedve, leitatjuk a zsiradékot.
- Mártogatóssal vagy chutny-val kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Receptkönyvben: 183
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 17922
- Feltöltés dátuma: 2011. március 23.
Ajánló
Tehetünk bele garam masalat is, én kihagytam. Senkinek nem hiányzott...:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Geleva
100 recept
Régóta szemezgettem az indiai konyhával, de kicsit féltem is a hozzávalóktól. Most bátor voltam, és kitaláltam ezt, persze nem zöldséggel....azért a három fiú nem lelkesedett volna. Nagy sikert aratott, a kb. 20 db kevésnek bizonyult 6 főre. Legközelebb megpróbálom zöldségesen is, már ki is találtam hozzá a szószt is.:)