r
Nosalty Logó

Húsos pite szárnyasból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Húsos pite szárnyasból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 861 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 3441 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 150 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    3246 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 861 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    275.6 g

Zsír

  • Összesen
    155.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6201.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    3797 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1437 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2421 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    1333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1127 micro
  • α-karotin
    4981 micro
  • β-karotin
    12982 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3950 micro
Összesen 3441 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Elkészítés

A raguhoz

  1. Először a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd felhasználásig tegyük a hűtőbe.
  2. A raguhoz a húst kisebb kockákra vágjuk és pici vaj és olívaolaj keverékén fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, nagyobb darabokra szeletelt póréhagymát, karikákra vágott sárgarépát és néhány marék csemegekukoricát. 2 dl alaplével felöntjük, és félpuhára pároljuk.
  4. Meghintjük liszttel, és kicsit besűríjük a ragut, majd belekeverjük a felaprított zöldfűszereket.
  5. A kihűlt ragut a kivajazott piteformába tesszük, és néhány kolbászkarikát helyezünk rá.
  6. A tésztát akkorára nyútjuk, amekkora a piteformánk és a ragu tetejére helyezzük A megmaradt tésztából fonatot készítünk, és ezzel díszítjük a piténk szélét.
  7. Megkenjük tojássárgájával és villával megszúrkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.
  8. Előmelegített sütőben aranysárgára pirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9054
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos pite szárnyasból
A kis gasztronauta 142 recept

A szaftossága miatt inkább combfiléket használjuk. Elkészíthetjük főtt csirkéből is, ez esetben a csirkét főzzük 1 óráig, majd a főtt húst vágjuk kockákra, és adjuk az előzőleg lepirított zöldségekhez.

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...