Húsos pite szárnyasból
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
A raguhoz
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
75g gomba16 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
35g csemegekukorica30 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
9 kcal
A tésztához
-
63g graham-liszt208 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
6g víz0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Összesen
861
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
A raguhoz
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
140g csemegekukorica120 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
35 kcal
A tésztához
-
250g graham-liszt830 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
24g víz0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
3441
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
A raguhoz
-
43.7g csirkemellfilé52 kcal
-
8.7g póréhagyma2 kcal
-
13.1g gomba3 kcal
-
7g sárgarépa3 kcal
-
6.1g csemegekukorica5 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A tésztához
-
10.9g graham-liszt36 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
5.5g vaj39 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
Összesen
150
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 68.9 g
Zsír
-
Összesen 38.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 353 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1550.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 949 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 359.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 605 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 333 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 1245 micro
-
β-karotin 3246 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 988 micro
Összesen
861
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 275.6 g
Zsír
-
Összesen 155.5 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1411 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6201.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 316 mg
-
Kálcium 476 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 703 mg
-
Foszfor 3797 mg
-
Nátrium 861 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 249.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1437 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2421 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 124 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 408 micro
-
Kolin: 1333 mg
-
Retinol - A vitamin: 1127 micro
-
α-karotin 4981 micro
-
β-karotin 12982 micro
-
β-crypt 172 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3950 micro
Összesen
3441
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 218 micro
-
β-karotin 568 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
1 db póréhagyma
-
30 dkg gomba
-
2 db sárgarépa
-
zöldfűszer ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 tk vaj
-
1 teáskanál napraforgó olaj
A tésztához
Elkészítés
A raguhoz
- Először a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd felhasználásig tegyük a hűtőbe.
- A raguhoz a húst kisebb kockákra vágjuk és pici vaj és olívaolaj keverékén fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, nagyobb darabokra szeletelt póréhagymát, karikákra vágott sárgarépát és néhány marék csemegekukoricát. 2 dl alaplével felöntjük, és félpuhára pároljuk.
- Meghintjük liszttel, és kicsit besűríjük a ragut, majd belekeverjük a felaprított zöldfűszereket.
- A kihűlt ragut a kivajazott piteformába tesszük, és néhány kolbászkarikát helyezünk rá.
- A tésztát akkorára nyútjuk, amekkora a piteformánk és a ragu tetejére helyezzük A megmaradt tésztából fonatot készítünk, és ezzel díszítjük a piténk szélét.
- Megkenjük tojássárgájával és villával megszúrkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.
- Előmelegített sütőben aranysárgára pirítjuk a tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9069
- Feltöltés dátuma: 2012. április 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
A szaftossága miatt inkább combfiléket használjuk. Elkészíthetjük főtt csirkéből is, ez esetben a csirkét főzzük 1 óráig, majd a főtt húst vágjuk kockákra, és adjuk az előzőleg lepirított zöldségekhez.