r
Nosalty Logó

Húsos gombóc párolt káposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
főni
Húsos gombóc párolt káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölt töltelékhez

A tésztához

A párolt káposztához

Összesen 473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölt töltelékhez

A tésztához

A párolt káposztához

Összesen 3781 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölt töltelékhez

A tésztához

A párolt káposztához

Összesen 98 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.7 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3908.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    2033 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    2532 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    478 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    459 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    675 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    871 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 3781 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A pörkölt töltelékhez

A tésztához

A párolt káposztához

Elkészítés

A pörkölt töltelékhez

  1. A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük. (Jobb a kicsit fonnyadtabb krumpli, a friss általában nagyon vizes, és a tészta nem akar összeállni tőle.)
  2. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót és a zsírt. Jól összedolgozzuk. Mikor a tészta kihűlt, kinyújtjuk, és kb. 10x10-es kockákra vágjuk.
  3. A pörköltet (lehet maradék is) ledaráljuk, kis kupacokat halmozunk a kockák közepére, és gombócokat formálunk belőle. (Nekem ebből a mennyiségből kb. 25 gombócom lett.)
  4. A gombócokat lobogó vízben kifőzzük. Miután felúsztak a felszínre, pár perc múlva ki lehet őket szedni.
  5. A hagymát felkockázzuk, zsíron aranysárgára pirítjuk. A felét félretesszük, hogy majd a tálaláskor a gombócokra rakjuk, a másik felére rádobjuk a felvágott káposztát. Megfűszerezzük, és egy kicsit még fonnyasztjuk. Aláöntjük a bort, egy kis ecettel utánaízesítünk. Ízlés szerint pároljuk. (Én személy szerint szeretem, ha egy kicsit ropogós marad.)
  6. Mindenkinek jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4385
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám szokott ilyen gombócot főzni, mindig nagy kedvenc volt.

Hozzávalók

A pörkölt töltelékhez

A tésztához

A párolt káposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...