Húsos-cukkinis pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
A pitéhez
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
1g só0 kcal
-
6g víz0 kcal
-
4g vaj25 kcal
A töltelékhez
Összesen
1282
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
A pitéhez
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
4g só0 kcal
-
24g víz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A töltelékhez
-
500g csirke731 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
49 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
200g zöldbab55 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
10 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
7g só0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
5121
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
A pitéhez
-
10.3g finomliszt37 kcal
-
6.9g margarin49 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
A töltelékhez
-
17.1g csirke25 kcal
-
3.4g bacon13 kcal
-
4.1g cukkini1 kcal
-
2 kcal
-
6.3g újhagyma1 kcal
-
6.9g zöldbab2 kcal
-
5.5g sárgarépa2 kcal
-
6.9g paradicsom1 kcal
-
2.7g halványító zeller0 kcal
-
9.4g tojás12 kcal
-
6.9g főzőtejszín9 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
3.4g sajt12 kcal
Összesen
174
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.3 g
Zsír
-
Összesen 89.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2730.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 588 mg
-
Nátrium 1619 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 420.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1125 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 668 micro
-
α-karotin 1328 micro
-
β-karotin 4705 micro
-
β-crypt 237 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1748 micro
Összesen
1282
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 181.2 g
Zsír
-
Összesen 356.8 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 151 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 1444 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10922.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 269 mg
-
Kálcium 1393 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 391 mg
-
Foszfor 2354 mg
-
Nátrium 6475 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 302.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1682.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4501 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 354 mg
-
D vitamin: 273 micro
-
K vitamin: 577 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 566 micro
-
Kolin: 1158 mg
-
Retinol - A vitamin: 2671 micro
-
α-karotin 5313 micro
-
β-karotin 18822 micro
-
β-crypt 946 micro
-
Likopin 5148 micro
-
Lut-zea 6993 micro
Összesen
5121
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 645 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 176 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
A pitéhez
A töltelékhez
-
1 kis db cukkini
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 db újhagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 db paradicsom
-
2 közepes szár halványító zeller
-
5 db tojás
-
2 dl főzőtejszín
-
1 tk só
-
1 tk bors
-
1 ek kakukkfű
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A pitéhez
- A pitehez a lisztet, a durvára lereszelt margarinnal gyorsan összedolgozzuk, és amikor már morzsalékos, hozzákeverjük a sót és a vizet, tésztává gyúrjuk, és folpack-ba csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.
- A hűtőből kivett tésztát lisztezett deszkán kb. 32 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és egy 28 cm átmérőjű kivajazott piteformába tesszük úgy, hogy az oldalát is tészta fedje. A tésztát megkenjük tojással, megszurkáljuk villával, hogy ne hólyagosodjon fel, és sütőben kb. 8 perc alatt elősütjük.
- Ez alatt kevés olajon elkezdjük pirítani az újhagymát, a bacont, majd a húst, a babot, a répát, a zellert, a paprikát, a cukkinit. Ebben a sorrendben, ahogyan puhulnak. Minden zöldséget nagyjából egyforma nagyságúra vágunk. Ezért jó, ha előre felkaszabolunk mindent, mert erős tűzön sütjük a húst és a zöldségeket, nem pedig pároljuk.
- Ha már félig megpuhultak a zöldségek, ráöntjük a tejszínnel felvert tojásokat, és még egy percig pirítjuk, míg összeáll.
- Azonnal a félig sült tésztára borítjuk, tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és visszatoljuk a sütőbe még további fél órára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4571
- Feltöltés dátuma: 2011. december 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Sajnos a fotó nem egy sikerült darab, de olyan éhesek voltunk, hogy csak belekaszaboltam a tésztába, kattintás a fényképezőgéppel, és már faltuk is. Ráadásul én bedobtam a maradékfeldolgozó formámat. Előző nap egy csirkéből főztem húslevest, de a húshoz nem nyúltunk, így ide el tudtam használni. Ettől még finom lett, sőt nagyon jót tett a húsnak, hogy a sok finom zöldséggel főtt.