r
Nosalty Logó

Húsos-cukkinis pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Húsos-cukkinis pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pitéhez

A töltelékhez

Összesen 1282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pitéhez

A töltelékhez

Összesen 5121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pitéhez

A töltelékhez

Összesen 174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2730.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    668 micro
  • α-karotin
    1328 micro
  • β-karotin
    4705 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1748 micro
Összesen 1282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    181.2 g

Zsír

  • Összesen
    356.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10922.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1393 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    6475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1682.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4501 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    577 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    1158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2671 micro
  • α-karotin
    5313 micro
  • β-karotin
    18822 micro
  • β-crypt
    946 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    6993 micro
Összesen 5121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    176 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A pitéhez

A töltelékhez

Elkészítés

A pitéhez

  1. A pitehez a lisztet, a durvára lereszelt margarinnal gyorsan összedolgozzuk, és amikor már morzsalékos, hozzákeverjük a sót és a vizet, tésztává gyúrjuk, és folpack-ba csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.
  2. A hűtőből kivett tésztát lisztezett deszkán kb. 32 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és egy 28 cm átmérőjű kivajazott piteformába tesszük úgy, hogy az oldalát is tészta fedje. A tésztát megkenjük tojással, megszurkáljuk villával, hogy ne hólyagosodjon fel, és sütőben kb. 8 perc alatt elősütjük.
  3. Ez alatt kevés olajon elkezdjük pirítani az újhagymát, a bacont, majd a húst, a babot, a répát, a zellert, a paprikát, a cukkinit. Ebben a sorrendben, ahogyan puhulnak. Minden zöldséget nagyjából egyforma nagyságúra vágunk. Ezért jó, ha előre felkaszabolunk mindent, mert erős tűzön sütjük a húst és a zöldségeket, nem pedig pároljuk.
  4. Ha már félig megpuhultak a zöldségek, ráöntjük a tejszínnel felvert tojásokat, és még egy percig pirítjuk, míg összeáll.
  5. Azonnal a félig sült tésztára borítjuk, tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és visszatoljuk a sütőbe még további fél órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4569
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos-cukkinis pite
Évi néni 1830 recept

Sajnos a fotó nem egy sikerült darab, de olyan éhesek voltunk, hogy csak belekaszaboltam a tésztába, kattintás a fényképezőgéppel, és már faltuk is. Ráadásul én bedobtam a maradékfeldolgozó formámat. Előző nap egy csirkéből főztem húslevest, de a húshoz nem nyúltunk, így ide el tudtam használni. Ettől még finom lett, sőt nagyon jót tett a húsnak, hogy a sok finom zöldséggel főtt.

Hozzávalók

A pitéhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...